‘Ajax in de brand: kunststukje!’

Foto: ‘Ajax in de brand: kunststukje!’

Ajax plaatste gisteren per ongeluk een filmpje op zijn socialmediakanalen, waardoor we weten dat directeur voetbalzaken Marc Overmars zijn contract in de Johan Cruijff ArenA gaat verlengen tot medio 2026. De Telegraaf komt vandaag met een reconstructie.

“Nadat De Telegraaf op donderdag 21 oktober melding maakte van de concrete interesse van Newcastle United, dat in Saudi state’s Public Investment Fund met Yasir Al-Rumayyan als kopstuk voor 360 miljoen euro net een nieuwe (steenrijke) eigenaar had, stond Ajax in de brand”, begint de krant. “De raad van commissarissen vreesde dat de club technisch zou worden onthoofd, omdat de directeur voetbalzaken wel oren naar een overstap had en in zijn contract een opzegtermijn van slechts drie maanden stond.”

Drie dagen later (op de dag van Ajax-PSV 5-0) moest Overmars op het matje komen bij de rvc: “In het in allerijl belegde onderhoud bekende Overmars met Newcastle United in contact te staan en zich bij Ajax financieel ondergewaardeerd te voelen. Zijn vaste salaris was 413.000 euro bruto, daar kwam een jaarbonus bij van 250.000 euro en nog wat vakantiegeld. Alles bij elkaar: 696.000 euro bruto. Daar blijft minder dan de helft van over. Meer dan een ministerssalaris in Nederland, maar een fractie wat dezelfde job schuift bij een buitenlandse grootmacht.”

Overmars belde Newcastle af

The Magpies waren al weer de vierde club die het probeerde bij de voormalige linksbuiten, na Arsenal, Manchester United en FC Barcelona… “In een tweede indringend gesprek tussen Overmars en de rvc – enkele dagen na de klinkende zege op PSV (5-0) – smeekten de commissarissen de directeur te blijven en bleken zij bereid aan een groot deel van zijn (financiële) wensen tegemoet te komen. Vervolgens pakte de 86-voudig international de telefoon en belde hij Newcastle United af. De afspraak voor een meeting in Londen stond al gepland, maar kon uit de agenda’s worden gehaald.”

Wint Ajax zondag met méér dan twee doelpunten verschil van AZ? De odd bedraagt 2.40!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Heeft Ajax dit goed gespeeld?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
623+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie