Ajax zet glansrijke CL-reeks voort met fraaie zege

Foto: Ajax zet glansrijke CL-reeks voort met fraaie zege

Ajax heeft ook de zesde groepswedstrijd in de Champions League gewonnen. In tegenstelling tot de heenwedstrijd (1-5) deed Sporting Portugal ditmaal aardig mee, maar alsnog bleef de volle buit eenvoudig in Amsterdam: 4-2.

Zowel Ajax als Sporting voegde een aantal wijzigingen door in de basisformatie. Daar was ook alle aanleiding toe, aangezien het vooraf al vast stond dat zij als één en twee zouden eindigen. Er stond dus alleen eer én een financiële bonus op het spel in de Johan Cruijff ArenA. Toch maakten beide teams duidelijk dat zij voor de winst wilden strijden deze avond.

Ajax had al vroeg in de wedstrijd een voorsprong te pakken. Sporting Portugal leek te ontsnappen na een hachelijk moment in het eigen strafschopgebied, maar scheidsrechter Davide Massa werd plotseling naar de kant geroepen voor een vermeende overtreding van Daniel Bragança op Sébastien Haller en daar vloeide een strafschop uit voort. De Franse Ivoriaan nam zelf plaats achter de bal en schoot zijn tiende Champions League-goal tegen de touwen.

Sporting doet goed mee

In Lissabon werd Sporting eerder dit seizoen van het kastje naar de muur gespeeld, maar in Amsterdam deed de formatie van trainer Rúben Amorim goed mee. De Portugezen wisten zelfs langszij te komen. Perr Schuurs, die de voorkeur kreeg boven Jurriën Timber (op scherp), stond niet goed op te letten bij een voorzet van Bruno Tabata en daar profiteerde Nuno Santos stijlvol van: 1-1.

Sporting was absoluut van plan om Ajax te weerhouden van een perfecte reeks in de Champions League. De bezoekers probeerden na de 1-1 meermaals uit te breken met een voorsprong als inzet, maar ook de ploeg van Erik ten Hag bleef dreigend. Dat resulteerde nog in de eerste helft in een hernieuwde voorsprong voor Ajax.

Brazilianen maken het verschil

Antony had al een waarschuwing uitgedeeld aan Sporting door doelman João Virginia aan het werk te zetten. Drie minuten voor rust sloeg de Braziliaanse steraanvaller alsnog toe. Gepruts bij de getalenteerde ploeg van Sporting resulteerde in een nieuwe kans voor Antony, die verschillende verdedigers uitspeelde en vervolgens ook Virginia kansloos liet: 2-1.

In de tweede helft liep Ajax eenvoudig uit naar een ruime overwinning op Sporting. Schuurs herstelde zijn eerdere fout door David Neres te bedienen en de Braziliaanse vleugelaanvaller maakte het koelbloedig af door de bal rustig in de verre hoek te schuiven. Een mooi moment voor Neres, die dit seizoen relatief weinig speelt en de topvorm duidelijk nog niet te pakken had.

Na ruim een uur spelen maakte Ajax er zelfs 4-1 van. Ditmaal werd Steven Berghuis op de rechterflank bediend door invaller Davy Klaassen, waarop de oud-Feyenoorder een goede kapbeweging naar binnen maakte om met zijn linkerpoot in de korte hoek af te werken. Lisandro Martínez maakte bijna de 5-1, ware het niet dat zijn snoeiharde inzet de paal teisterde.

Ajax kreeg nog wel een tweede tegentreffer om de oren. Bruno Tabata schoot de bal op schitterende wijze achter Pasveer.

Scoreverloop: 1-0 (8′) Sébastien Haller (strafschop), 1-1 (22′), 2-1 Nuno Santos (42′) Antony, 3-1 (58′) David Neres, 4-1 (62′) Steven Berghuis, 4-2 (78′) Bruno Tabata

Wint Ajax ook van AZ? Win 1.22 keer je inleg bij bet365

Kan dit Ajax de Champions League winnen?

  • Ja
  • Nee
111+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

08:15
0+
Ajax-directeur Beuker deelt zomerse transferplannen Ajax: ‘Veel werk te doen’
07:40
433+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
07:30
1795+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
07:10
719+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
23:42
141+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
55+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
100+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
608+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
145+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
541+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
555+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
21:43
435+
‘Grote Potter-ontwikkeling bij Ajax’
21:22
45+
Van ‘t Schip alsnog met positieve update over ervaren duo
21:05
153+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
20:42
37+
Derde plaats kan Twente nauwelijks meer ontgaan na zege op Almere City
20:17
491+
‘Antony-shock bij Manchester United’
20:00
65+
Dit zijn de opstellingen van Ajax en Excelsior
19:42
111+
Endrick onthult bizar contract met vriendin Gabriely
19:31
667+
‘Frenkie de Jong heeft laatste duel gespeeld’
19:19
372+
‘Rotterdam naait Feyenoord keihard’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie