Mbappé en Messi elimineren Club, Leipzig wint van City

Foto: Mbappé en Messi elimineren Club, Leipzig wint van City

Club Brugge is dinsdagavond uit Europa geknikkerd. De Belgische topclub verloor met 4-1 van Paris Saint-Germain, waardoor een vervolg buiten eigen land er niet meer in zit.

Club Brugge begon de avond op gelijke hoogte met RB Leipzig, dat er echter beter voor stond. De Bruggenaren moesten dus een beter resultaat neerzetten in het Parc des Princes. PSG was vooraf al zeker van de tweede plek, maar bleek niet van plan om er met de pet naar te gooien. Al na ruim een minuut wist Kylian Mbappé de ban te breken in Frans voordeel.

PSG wist de Belgen in de eerste helft totaal te overlopen. Georginio Wijnaldum kreeg een grote kans om de 2-0 te maken, maar doelman Simon Mignolet wist redding te brengen. De score werd kort daarna alsnog verdubbeld via de 22-jarige Mbappé, die als jongste speler ooit de grens van dertig Champions League-goals wist te doorbreken.

Ook Lionel Messi liet zich deze avond zien. De Argentijnse steraanvaller stuitte de eerste paar keer nog op Mignolet, maar op aangeven van Mbappé schoot de oud-speler van FC Barcelona op schitterende wijze het derde doelpunt van de avond tegen de touwen. Daarmee schoot Messi het laatste sprankje hoop van Club aan gort.

Oud-Ajacied Mats Rits redde nog wel de eer namens de Belgen. Via Gianluigi Donnarumma schoot hij na rust de 3-1 binnen, maar spannend werd het geen moment in Parijs. Messi tilde de marge opnieuw naar drie door een zelf verdiende strafschop tegen de touwen te schieten.

RB Leipzig wint in Manchester

In Groep A wist RB Leipzig het Europa League-ticket veilig te stellen door met 2-1 te winnen van Manchester City. De Engelse topclub begon niet in de sterkste formatie aan deze avond en daar profiteerden de Duitsers, waar Jesse March afgelopen weekend nog werd ontslagen als coach, dankbaar van.

RB Leipzig maakte een goede indruk op eigen veld en nam de leiding via Dominik Szoboszlai, die doelman Zack Steffen omzeilde en de 1-0 tegen de touwen schoot. André Silva maakte er in de tweede helft zelfs 2-0 van namens de Bundesliga-topclub.

City maakte het nog wel spannend. Uit een voorzet van oud-PSV’er Oleksandr Zinchenko maakte Riyad Mahrez de aansluitingstreffer, maar Kyle Walker dwarsboomde zijn ploeg kort daarna door met rood te worden weggestuurd na een overtreding op Silva.

Wedden op CL-duels? Maak een bet365-account aan en win!

Komt de CL-winnaar uit deze groep?

  • Ja, Manchester City wint de CL
  • Ja, PSG wint de CL
  • Nee
17+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie