Bellingham stevig gestraft na beladen uitspraken

Foto: Bellingham stevig gestraft na beladen uitspraken

Jude Bellingham is stevig gestraft voor zijn uitlatingen na de verloren topper van zijn club Borussia Dortmund tegen Bayern München. Beledigingen aan het adres van scheidsrechter Felix Zwayer levert het Engelse talent een geldboete op van 40.000 euro

De wedstrijd leek zaterdag lang af te stevenen op een puntendeling. Julian Brandt had de thuisploeg al na vijf minuten op rozen gezet. Nog voor de rust draaiden de onvermijdelijke Robert Lewandowski en Kingsley Coman de rollen echter nog om. Erling Haaland zorgde vlak na de koffiepauze voor de gelijkmaker. Die gelijke stand zou dik tien minuten voor tijd echter van het scorebord verdwijnen na een (discutabele) penalty, omgezet door Lewandowski. Daardoor ging Bayern uiteindelijk met de drie punten aan de haal in Noordrijn-Westfalen en blijft het op kop in de Bundesliga. 

Omkoopschandaal

Na de wedstrijd liepen de gemoederen hoog op. Verschillende Dortmund-spelers lieten duidelijk hun onvrede merken over de leiding. Haaland nam het woord “schandalig” in de mond, terwijl Bellingham nog een stapje verder ging. De jonge middenvelder verwees naar de rol van scheidsrechter Zwayer in een omkoopschandaal in 2005. De uitspraken van de middenvelder na het beladen duel werden niet gesmaakt door de Duitse voetbaltop. 

En dat wordt nu nog maar eens duidelijk. De Duitse voetbalbond heeft Bellingham nu immers een zware boete van maar liefst 40.000 euro opgelegd. Dat lezen we op de website van de diezelfde bond. Een stevige boete dus, al zal de 18-jarige middenvelder er ongetwijfeld zijn slaap niet voor laten. Vanavond kan Bellingham weer aan voetballen denken met een CL-duel tegen het Turkse Besiktas.

Scoort Bellingham vanavond tegen Besiktas? Ruim drie keer je inzet!

Terechte straf?

  • Ja, precies goed
  • Nee, te hoog
  • Nee, te laag
52+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie