‘Directeurtje’ bijt van zich af na VI-sneer

Foto: ‘Directeurtje’ bijt van zich af na VI-sneer

Marco Louwerens, bij het publiek beter bekend als ‘directeurtje’, heeft vandaag gereageerd op de harde kritiek die de heren van Veronica Inside gisteravond leverden naar aanleiding van het Talpa-plan om op Kerstavond drie uur lang niets anders dan een haardvuur uit te zenden.

In De Telegraaf zegt Louwerens dat hij ‘de cynische opmerkingen al wel verwacht had’. “Iets als ’dat vuur is beter dan de rotzooi die SBS6 normaal gesproken uitzendt’, haha.” Derksen zei in de uitzending gisteren: “Ik heb directeurtje gesproken, en er zit wel een diepere gedachte achter.. Allereerst is John de Mol natuurlijk zwaar overspannen, dat hij zich laat omlullen in een vergadering met directeuren die dit in Noorwegen hebben gezien.”

‘Pas maar op dat ik jóu niet in het vuur gooi’

Vervolgens gooit Wilfred Genee het boek van Johan Derksen tegen het decor – het haardvuur – aan. De analist vervolgt: “We zitten maar met z’n allen op de bank naar al die onzin op tv te staren, vanavond ook weer een paar honderdduizend mensen naar óns, dus het idee erachter is: doe eens rustig aan, maak tijd om op je gemak te eten met goede vrienden en doe gezellig een spelletje. Dat legde directeurtje mij uit. Dus ik zeg: ’Marco. Ik eet niet, ik houd niet van spelletjes en ik heb geen vrienden.’ En dan zit ik vier uur naar een brandend haardvuur te kijken, die ook gewoon te vinden is op internet.”

“Als je de hele week vergadert om zoveel mogelijk kijkers te hebben, dan jaag je ze híermee weg. Niemand neemt je meer serieus”, foetert Derksen verder. Louwerens countert vandaag: “Normaal zijn we bezig mensen zoveel mogelijk tv te laten kijken. Daar verdienen we ook ons geld mee. Grotendeels laten we die inkomsten nu lopen. Een klein beetje sponsoring hebben we van een supermarktketen met een campagne die gevoelsmatig op het haardvuur aansluit. Daarbij hoor je Sky Radio op de achtergrond, en af en toe wordt er een blok op gelegd of loopt er een hond voorbij.”

‘Knap dat ze hun mening overal over durven te geven’

Verder is Louwerens overigens lyrisch over het VI-trio. “Ik vind het best knap dat ze overal hun mening over durven geven. Je kan twee keer per jaar in je agenda zetten dat de pleuris uitbreekt.” Talpa ‘blijft dat aandurven’, zegt directeurtje er nog over. “Dat is een consequentie. Ik pak ze aan als ik vind dat iets persoonlijk niet kan, maar zal ze ook verdedigen. Als wij vinden dat wij een programma als VI kunnen uitzenden, moet je niet gek staan te kijken als het eens uit de bocht gaat. Mensen denken soms: ’dat is allemaal nep’, nou was het maar waar. Dat is het ongrijpbare van het programma.”

De beste odds op voetbalwedstrijden over de hele wereld vind je bij bet365!

Ga jij het vuur opzetten straks?

  • Zeker
  • Absoluut niet
1424+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie