TRANSFERUURTJE: Feyenoord shopt in Manchester, PSV bij Barça

Foto: TRANSFERUURTJE: Feyenoord shopt in Manchester, PSV bij Barça

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

In de afgelopen zomer wist Feyenoord beslag te leggen op de handtekening van Marcus Holmgren Pedersen, die overkwam van Molde FK. Volgens La Gazzetta dello Sport kan de rechtsback echter al weer een bliksemtransfer maken. De 21-jarige international van Noorwegen is behoorlijk populair in Italië. In een eerder stadium werd er al melding gemaakt van vermeende interesse van AS Roma en nu komt de bovengenoemde sportkrant met een nieuwe clubnaam op de proppen: ook Bologna zou de vleugelverdediger in willen lijven.

Datzelfde Feyenoord kijkt de komende tijd gespannen naar de beslissingen van Ralf Rangnick. Het is aan de interim-manager van Manchester United om de toekomst van Amad Diallo te bepalen. Diallo leek United in de zomer al te verruilen voor Feyenoord, maar een blessure gooide op het laatste moment roet in het eten. Deze winter hoopt de Rotterdamse club alsnog toe te slaan in Manchester.

Dries Mertens is niet van plan om na dit seizoen terug te keren in de Eredivisie. De 34-jarige aanvaller is ondanks vermeende PSV-interesse voornemens om zijn contract te verlengen bij SSC NapoliAan Sky Italia laat de Belg weten: “Ik vind het geweldig om hier te spelen. Zo niet, dan geef ik iedereen de hand en bedank ik voor alle jaren in Napels. (…) Vroeg of laat zal ik hier vertrekken. Er is een eenzijdige optie in mijn contract en ik hoop dat ze deze gaan lichten, maar we zien het wel.”


En PSV hoopt Roger Schmidt ondanks buitenlandse interesse in Eindhoven te houden. De clubleiding heeft reeds besloten dat het een ‘go’ wil geven aan een eventuele contractverlenging. Schmidt heeft zelf al besloten dat hij zijn contract wil uitdienen bij PSV en dat is waarom hij RB Leipzig heeft afgewimpeld. Zijn huidige verbintenis loopt na dit seizoen af en dus moeten beide partijen elkaar opnieuw zien te vinden aan de onderhandelingstafel. De Telegraaf heeft vernomen dat er de PSV-leiding veel aan gelegen is om de Duitser te behouden als hoofdtrainer.

AZ is dankzij twee zeges op rij opgeklommen naar de achtste positie in de Eredivisie. De Alkmaarders draaien dus een teleurstellend seizoen en dus sluit clubwatcher Reon Boeringa een nieuwe poging voor Joey Veerman niet uit. In de zomer deed AZ al serieuze pogingen om de Volendammer los te werken bij sc Heerenveen. De Friezen zaten echter te hoog in de boom wat de Alkmaarders betreft. Clubwatcher Sander de Vries denkt te weten voor welk bedrag Veerman mag vertrekken. Met 6 à 7 miljoen euro zit je bij sc Heerenveen aan tafel”, aldus de journalist in KOKO TV.


Buitenland:

FC Barcelona en Sevilla hopen deze winter op een externe oplossing voor Luuk de Jong. Volgens Spaanse media kijken de clubs uit La Liga vooral naar PSVFC Barcelona heeft Sevilla al laten weten dat het de huurovereenkomst deze winter wil verscheuren. De club uit Andalusië wil daarmee instemmen, mits het een andere optie kan vinden voor De Jong. Volgens Spaanse media, waaronder SPORT, is PSV nog altijd de meest waarschijnlijke optie. De Eindhovenaren kunnen met zijn komst mogelijk nu al anticiperen op een vertrek van Eran Zahavi, die een aflopend contract heeft.

Zinédine Zidane nam vorige zomer opnieuw afscheid van Real Madrid en ging voorlopig nog nergens aan de slag. Maar de Fransman wordt wel bij heel wat clubs genoemd. Zo zou hij onlangs nog een aanbod van Manchester United afgewezen hebben om er Ole Gunnar Solskjaer op te volgen, maar ook elders blijft zijn naam vallen. Een andere club waar Zidane nadrukkelijk naar voor geschoven wordt als nieuwe trainer, is Paris Saint-Germain. Maar mogelijk zal Zidane straks niet alleen zijn intrede maken in het Parc des Princes. Foot Mercato meldt dat PSG ook nog steeds hoopt om Arsène Wenger naar Parijs te kunnen lokken. De legendarische ex-trainer van Arsenal zou moeten toetreden tot de sportieve directie.

Legt PSG beslag op de Champions League? 7x je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Feyenoord moet vol voor Amad DIallo gaan

  • Eens
  • Oneens
53+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie