‘Feyenoord is echt in de titel gaan geloven’

Foto: ‘Feyenoord is echt in de titel gaan geloven’

Na de 5-0 zege op Fortuna verkleinde Feyenoord het gat met koploper Ajax weer tot één punt. Vorig seizoen begonnen de Rotterdammers ook goed, maar stortte de boel daarna ineen. Ziet analist Kenneth Perez dat opnieuw gebeuren?

“Ze zijn er echt in gaan geloven bij Feyenoord en misschien wel terecht. Vijftien wedstrijden onderweg, dus nog iets meer dan de helft te gaan. Als je de stabiliteit en het gemak ziet zoals bijvoorbeeld tegen Heracles en Fortuna, dan komt over twee weken de test voor Feyenoord. Als je daar iets kunt doen, dan doe je helemaal mee. Maar dan nog: vorig jaar was het gat aan het eind van het seizoen 29 punten. Het is toch niet voor te stellen dat het dat dit jaar weer gaat worden?”, vraagt Perez in Voetbalpraat, op ESPN.

Journalist Sinclair Bischop van RTV Rijnmond merkt op dat velen Feyenoord als een steeds serieuzere titelkandidaat gaan zien. “Het gekke is dat dat woord bij supporters juist niet in de mond genomen wordt en dat was de laatste jaren juist wel het geval toen het niet realistisch was. Ik zeg niet dat het dat nu wel is, maar als het deze maand goed afloopt, dan moet Feyenoord wel uitspreken dat het lang mee gaat doen.”

Het scorend vermogen is een belangrijk wapen in De Kuip. “Feyenoord scoort ook gewoon heel gemakkelijk en ze hebben daar ook op ingekocht: Dessers en Jahanbakhsh zijn geen basisspelers, maar zijn in het verleden topscorer van de Eredivisie geweest. Kortom: doelpunten gekocht. Linssen legt ze er heel gemakkelijk in, je hebt Sinisterra die zich heel goed ontwikkelt, Til. Ze scoren gewoon heel veel en dan is er ook nog een solide verdediging met Bijlow als international en Trauner die zich spectaculair in het elftal heeft gespeeld, iets dat we allemaal niet hadden verwacht. Dan staat er toch een elftal dat heel moeilijk te kloppen is.”

‘Wereld van verschil met vorig seizoen’

Bischop stipt ‘een wereld van verschil met die onder Advocaat’ aan. “In de zomer zei eigenlijk iedereen bij Feyenoord: ‘we gaan proberen iets op te bouwen met een trainer die we de tijd gaan geven en we zullen heus wel tegen een nederlaag op gaan lopen, maar we gaan het woord kampioenschap eventjes niet in de mond nemen’. Na een paar maanden gaan we dat toch al doen.” En waar zit het grote verschil nou dan in? “Er zijn mensen die zeggen dat Feyenoord nu echt een ander elftal op de been heeft gebracht.”

“Vorig jaar had je Leroy Fer en Eric Botteghin, die eigenlijk niet meer meekonden in het systeem zoals dat nu gespeeld wordt. Maar niet iedereen binnen de club is negatief. Er zijn toch ook mensen binnen Feyenoord die nu nog zeggen dat Advocaat, zeker het eerste jaar, een geweldige reeks heeft neergezet nadat het onder Stam misliep. Vorig jaar is het natuurlijk pas na de winterstop helemaal in elkaar geklapt”, besluit Bischop zijn relaas.

Feyenoord landskampioen? Win zes keer je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Feyenoord is titelkandidaat nummer 2

  • Eens
  • Oneens
66+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie