Gijp ‘verschrikkelijk geschrokken’ van treurig nieuws

Foto: Gijp ‘verschrikkelijk geschrokken’ van treurig nieuws

Sparta Rotterdam verloor deze week twee clubiconen in een paar dagen tijd: Aad Andriessen (60) en Wout Holverda (63). Dat nieuws kwam ook bij oud-voetballer René van der Gijp keihard binnen.

“Podverdomme, man”, opent Van der Gijp, voormalig Spartaan, in Veronica Inside. “Ik schrok daar wel heel erg van, die zijn toch van mijn leeftijd. En ik moet je eerlijk bekennen, het is echt geen geluk wat ik nu zeg, het waren twee ongelooflijk aardige gasten. Wereldgozers.”

Een tijdje terug kreeg Van der Gijp nog het bericht door dat Holverda zich erg eenzaam voelde in een verpleeghuis. De analist speelde dat door naar de supportersvereniging van Sparta, en sindsdien werd Holverda wekelijks door de fans opgehaald en thuisgebracht voor voetbalwedstrijden van ‘zijn’ Sparta.

Maar van de dood van Andriessen schrok Van der Gijp zo mogelijk nóg meer, want die was kerngezond. “Hij is gewoon in zijn slaap overleden. Een verschrikkelijk aardige jongen. Ik schrok er heel erg van en wil alle nabestaanden veel sterkte toewensen.”

Ware clubiconen

De Telegraaf schreef deze week al over het duo: “Andriessen en Holverda maakten vier seizoenen samen deel uit van de hoofdmacht. Beiden waren ze actief in de Europese campagne van 1983/84, waar in de achtste finales van de UEFA Cup uiteindelijk Spartak Moskou te sterk was. Holverda vertrok na dat seizoen, terwijl Andriessen nog een succesvol Europees jaar beleefde.”

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie