Sponsordeal levert PSV miljoenen op

Foto: Sponsordeal levert PSV miljoenen op

PSV heeft een nieuwe sponsor binnengehengeld: de bedrijfsnaam ‘GoodHabitz’ staat de aankomende drie jaar op de achterkant van het shirt van de Eindhovenaren en dat levert de Eredivisie-topclub 3,5 miljoen euro op, aldus het Eindhovens Dagblad en Voetbal International.

GoodHabitz is een oude bekende van PSV, want het bedrijf stond twee jaar geleden ook al een seizoen op de rug. Men werd opgevolgd door Energiedirect.nl, maar nu keert de aanbieder van online-trainingen dus terug. Directeur Maarten Franken reageert: “PSV past om heel veel redenen bij ons.”

“We willen de komende jaren onze internationale expansie verder doorzetten en bijvoorbeeld belangrijke stappen zetten in Brazilië, Argentinië en Mexico”, vervolgt hij. “Eerder hebben we al gemerkt dat de naamsbekendheid van PSV in het buitenland soms enorm is en deuren opent voor een sponsor. Dit wordt nog altijd onderschat. PSV is niet alleen in Nederland een naam die bij velen iets oproept, maar ook door heel veel buitenlandse voetbal- of sportliefhebbers wordt herkend.”

Commercieel directeur Frans Janssen van de Eindhovenaren doet een duit in het zakje: “Het is een echte Eindhovense onderneming die stevige ambities heeft, hard groeit en succesvol is. We passen goed bij elkaar en streven allebei naar continuïteit, waarbij we nu voor drie jaar een overeenkomst aangaan. Ik vind ook dat een woord van dank mag uitgaan naar Energiedirect.nl, dat na Philips drie jaar als hoofdsponsor aan ons verbonden was en ook daarna met ons bleef samenwerken. Dat gaat ook na dit seizoen gebeuren, maar in een iets andere vorm.”

‘Altijd rustig bij PSV’

Franken is hartstochtelijk fan van PSV, maar gaat zich niet met het beleid bemoeien: “Het mooie aan PSV vind ik dat het een club is waar doorgaans rust heerst. In Eindhoven raakt men wat minder snel in paniek dan elders en dat betekent dat er op een duidelijke manier beleid wordt gemaakt en daarnaar wordt gehandeld. PSV probeert groot te denken, ondanks het niet altijd gunstige financiële speelveld.”

Verdien 4 keer je inleg als PSV dit seizoen kampioen wordt!

Mooie deal?

  • Vind ik wel, ja
  • Vind ik niet echt
84+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie