‘Carrière afsluiten bij Ajax’

Foto: ‘Carrière afsluiten bij Ajax’

Het is misschien wel een understatement om te stellen dat Daley Blind zich bij zijn werkgever Ajax als een vis in het water voelt. De 31-jarige verdediger had het vroeger nog weleens over ‘een laatste transfer’, maar dat zit niet meer in zijn hoofd.

In 2018 verliet hij Manchester United voor een terugkeer in de Johan Cruijff ArenA en in De Telegraaf vertelt de Oranje-international: “Natuurlijk had niemand gedacht dat het zó zou verlopen. Maar sindsdien heb ik in de Champions League en competitie alleen maar mooie momenten meegemaakt, omdat ik in een geweldige selectie ben terechtgekomen met een top-staf.”

“Als ik het zo naar mijn zin blijf houden, zie ik geen reden om ooit nog ergens anders heen te gaan”, vervolgt Blind zijn verhaal. “Ik sluit niet uit dat ik mijn carrière bij Ajax beëindig, nadat ik nog jaren heb gevoetbald. Want dat wil ik zeker. Ik voel me fit.”

Even later krabbelt de multifunctionele voetballer een kléín beetje terug… “Of ik ooit nog naar het buitenland ga, hangt er vanaf welke club zich meldt en nog veel meer facetten. Voorlopig ben ik heel gelukkig bij Ajax en zeker niet op zoek naar een andere uitdaging, in het buitenland. Maar iedereen weet hoe de voetballerij werkt. Het kan zo weer anders zijn.”

Trotse vader

Danny Blind is trots op wat zijn zoon bereikt heeft: “Mentaal is Daley ijzersterk. Kijk waar hij de afgelopen twee jaar vandaan komt. Dan doel ik op zijn hartproblemen, maar zeker ook op de ernstige blessure die hij op Gibraltar opliep. Daar staat normaal gesproken een revalidatie van drie maanden voor, maar hij heeft intens en met succes gewerkt om het EK te halen. Petje af voor zijn mentale weerbaarheid en drive.”

Verdien 2.05 keer je inleg als Ajax vanavond de nul houdt tegen Sporting Portugal!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Mooi?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
646+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie