‘Ajax met opvallende opstelling’

Foto: ‘Ajax met opvallende opstelling’

Ajax speelt vanavond zijn allerlaatste Champions League-groepsduel, maar dat gaat eigenlijk nergens meer om… Althans, de Amsterdammers kunnen natuurlijk wél een imposant record neerzetten: achttien punten uit zes wedstrijden…

Dat moet de Eredivisie-topclub dan wel bewerkstelligen zonder zijn captain. Het Algemeen Dagblad weet namelijk: “Dusan Tadic moet mogelijk voor het eerst sinds zijn overstap naar Amsterdam een Europees duel van Ajax laten schieten. De aanvoerder ontbrak vanwege rugklachten op de afsluitende training voor het treffen met Sporting vanavond. Daarin gaat trainer Erik ten Hag zijn elftal opnieuw wijzigen.”

Geen Tadic?

“Dat zal ‘minder rigoureus’ gebeuren dan twee weken geleden in Istanbul, toen Ten Hag zijn basisploeg op zes plekken wijzigde”, stelt de krant. “Wel liet de coach weten dat Dusan Tadic mogelijk tot één van de opvallende mutaties behoort. De captain heeft sinds het uitduel met Heracles last van zijn rug en verscheen gisteren ook niet op het trainingsveld.”

Doet de Serviër niet mee dan is dat een unicum, want sinds zijn transfer van Southampton naar de Johan Cruijff ArenA miste hij nog niet één Europese wedstrijd. En Tadic is vermoedelijk niet de enige ‘sterkhouder’ die ontbreekt… “Niet alleen achter de naam van aanvoerder Tadic staat een vraagteken. Ook het meespelen van Jurriën Timber valt nog te bezien. Niet dat de mandekker geblesseerd is, maar bij een gele prent tegen Sporting moet Timber de eerste achtstefinalewedstrijd in het nieuwe jaar missen.”

Recordjacht

Wordt er vanavond van Sporting gewonnen, dan sluit Ajax de groepsfase dus af met zes (!) overwinningen. Lukt dat, dan is Ajax de eerste Nederlandse club en de zevende Europese club die daarin slaagt. Coach Erik ten Hag: “We realiseren ons dat dat historisch zou zijn. Dat is zeker een extra motivatie, want elk record dat je kunt halen, moet je halen en daar moet je vol voor gaan. Dat zullen we ook gaan doen. Dat zal onze benadering voor deze wedstrijd zijn.”

Verwachte opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, Schuurs, Martínez, Tagliafico; Álvarez, Gravenberch, Berghuis; Antony, Haller en Neres.

Wint Ajax vanavond met meer dan één doelpunt verschil? Bij bet365 kun je je inleg verdubbelen!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Goede opstelling?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
709+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie