Arsenal ondanks treffer Ödegaard onderuit bij Everton

Foto: Arsenal ondanks treffer Ödegaard onderuit bij Everton

Arsenal heeft na een desastreuze seizoensstart de topvier van de Premier League weer in het vizier, maar maandagavond heeft de Londense club een dure misstap gemaakt. Everton sleepte in extremis een 2-1 zege uit het vuur.

Arsenal kreeg begin dit seizoen tik na tik. De toekomst van manager Mikel Arteta hing aan een zijden draadje, maar de laatste tijd draait het als een tierelier in Londen. Zelfs deelname aan de Champions League is weer een concreet doel geworden na de winstpartijen van de laatste tijd. Het bezoek aan het kwakkelende Everton, waar directeur Marcel Brands per direct is vertrokken, leek dan ook een ideale vervolgstap.

Op Goodison Park zorgden Everton en Arsenal niet voor veel spektakel in de eerste helft. Vlak voor rust ontbrandde het duel plotseling alsnog. De Braziliaan Richarlison liet het thuispubliek juichen, maar had de pech dat de VAR ingreep door buitenspel te constateren. Aan de andere kant sloeg Arsenal vervolgens keihard toe. Martin Ödegaard (ex-sc Heerenveen en Vitesse) was goed meegelopen en prikte de bal in de korte hoek binnen.

Driemaal is scheepsrecht

Het leek niet de avond van Richarlison te worden. In de tweede helft werd ook zijn tweede treffer van de avond afgekeurd vanwege buitenspel, maar zijn derde doelpunt kreeg wel groen licht. Demarai Gray schoot in eerste instantie op de lat, waarna het voor de Braziliaanse Everton-aanvaller een koud kunstje was om de bal over doelman Jordan Pickford heen te koppen: 1-1.

Arsenal won de wedstrijd nog bijna via Eddie Nketiah, maar hij had pech in zijn afronding. In extremis stapelde de pech zich op voor de ploeg van Areta. Demarai Gray kreeg de ruimte om aan te leggen voor een schot en zijn uithaal vloog via de binnenkant van de paal binnen: 2-1.

Bij winst in Liverpool had de ploeg van Arteta vijfde gestaan met één punt achterstand op West Ham United, maar nu moeten de Londenaren zowel Tottenham Hotspur als Manchester United voor zich dulden.

Scoreverloop: 0-1 (45′) Martin Ödegaard, 1-1 (80′) Richarlison, 2-1 (90′) Demarai Gray

Wint Arsenal wel van Southampton? Win 1.57 keer je inleg bij bet365!

Gaat Arsenal in de topvier eindigen?

  • Ja
  • Nee
17+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie