Derksen lacht om Sinisterra-euforie: “Geen grote speler”

Foto: Derksen lacht om Sinisterra-euforie: “Geen grote speler”

Luis Sinisterra krijgt dit seizoen aan de lopende band lof, maar Johan Derksen vindt dat allemaal wat overdreven. Volgens de voetbalanalist van Veronica Inside is de Feyenoord-aanvaller ‘geen grote speler’.

“We zijn tegenwoordig zo snel met voetballers toptalenten te noemen”, stelt Derksen daags na de 5-0 zege van Feyenoord. “Ik heb tegen Fortuna eens heel erg op Sinisterra zitten letten, maar die doet ook een hele hoop verkeerd, hoor. Af en toe weleens iets leuks, maar dat is geen echt grote speler hoor. Ik vind het wel meevallen, alles moet met zijn rechtervoet. Met links kan hij helemaal niks”, zo meent Derksen.

René van der Gijp stelt dat een basisplaats bij de nationale ploeg van Colombia in zijn voordeel zou werken. “Maar hij heeft wel de pech dat bij FC Porto een linksbuiten speelt (Luis Díaz, red.), die is echt zó goed. Die is zo godvergeten goed, die zag ik laatst spelen. Die speelt Sinisterra er niet een-twee-drie uit, daar moet hij mee uitkijken.”

Meer kritiek

Hans Kraay jr. noemde Fredrik Aursnes (‘misschien chargeer ik’) maandag ‘de nieuwe Wim Jansen’. Ook dat nuanceert Derksen. “Nou, dat vind ik een beetje overdreven. Ik vind dat hij blij mag zijn dat hij mee mag doen. Ik vind het een uitermate saaie, nietszeggende voetballer. Trainers vinden dat altijd nuttige spelers.”

Derksen zag Bryan Linssen tweemaal met het hoofd scoren tegen Fortuna Sittard. Derksen vindt dat knap, maar voegt hij toe: “We hebben het er allemaal over dat hij zo goed kan koppen. Ik heb gisteravond (zondagavond, red.) weer naar Match of the Day zitten kijken, in de Engelse competitie zou Linssen geen een kopgoal maken.” Zijn status als Eredivisie-topschutter vindt hij niet interessant. “Hans, topscorer zijn in Nederland zegt geen reet.”

“In Nederland is het geen toeval, Hans. Maar in Engeland lopen ze hem ondersteboven. En ze komen gewoon boven hem uit”, zo blijft Derksen de pogingen van Kraay pareren.

Feyenoord landskampioen? Win zes keer je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
138+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie