‘Oranje krijgt droomkandidaat als nieuwe bondscoach’

Foto: ‘Oranje krijgt droomkandidaat als nieuwe bondscoach’

De KNVB moet na het WK 2022 in Qatar op zoek naar een nieuwe bondscoach voor het Nederlands elftal. Er is een reële kans dat Peter Bosz volgend jaar beschikbaar is.

Bosz is al meermaals gepolst als nieuwe bondscoach, maar de voorgaande keren stond hij telkens bij een club onder contract. Na het ontslag van Frank de Boer was hij bijvoorbeeld niet beschikbaar door een kersvers dienstverband bij Olympique Lyon. De KNVB-leiding koos uiteindelijk voor een nieuwe termijn voor Louis van Gaal, die de ploeg tot en met het WK gaat leiden.

Na het WK zal er een ander gezicht voor de groep worden gezet. Dat zou zomaar Bosz kunnen worden, want zijn positie bij Lyon hangt aan een zijden draadje. Journalist Vincent Duluc stelt in de Franse media dat de visie van de Nederlandse trainer totaal niet aanslaat bij Lyon. “We hebben geen idee”, zo omschrijft hij de speelwijze van de nummer twaalf van de Ligue 1 in de Franse media.

Harde kritiek

De huidige klassering en de kritiek op het veldspel lijken Bosz zwaar te worden aangerekend. “Peter Bosz heeft daar weinig tegenin te brengen, want dit is niet de positie waar Lyon hoort te staan. Het is waarschijnlijk dat Juninho (de directeur van Lyon, red.) hem binnenkort gaat ontslaan en een oplossing gaat zoeken voor de komende zes maanden”, zo luidt diens conclusie.

Lyon heeft Bosz vooralsnog telkens in bescherming genomen. Het is echter maar de vraag of de clubleiding dat standpunt overeind kan houden als de resultaten van deze aard blijven.

Wint Lyon van Rangers? Win 1.90 keer je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Zou je dat toejuichen?

  • Ja
  • Nee
929+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie