Ten Hag spreekt zich uit over winterse transfer Antony

Foto: Ten Hag spreekt zich uit over winterse transfer Antony

Antony speelt ook na de winterstop nog voor Ajax. Trainer Erik ten Hag sloot maandag op de persconferentie uit dat de Braziliaan in januari de volgende stap in zijn loopbaan zet.

Na een sterk seizoen vorig jaar, is Antony nu helemaal los in Amsterdam. Vooral in de Champions League is het zeer regelmatig smullen geblazen en neemt de belangstelling van Europese grootmachten toe. “Of een vertrek onbespreekbaar is in de winterstop? Ja, als het aan mij ligt gaat hij niet weg. In grote wedstrijden ziet hij zijn uitdaging, dan kan hij vaak buitengewoon uitblinken. Dan staat hij op scherp en maakt hij ook vaak het verschil”, sprak Ten Hag lovend in het persmoment richting het thuisduel met Sporting Portugal in de Champions League.

“Hij is een buitengewoon talent, vooral ook in het creëren van mogelijkheden”, klinkt de oefenmeester enthousiast. “Hij heeft zeer veel techniek. Met name zijn dribbeltechniek springt in het oog. Daarmee weet hij voor heel veel problemen te zorgen bij tegenstanders. Hij is in de dribbels, maar ook zonder bal met zijn snelheid, heel moeilijk af te stoppen voor de verdediging. Ik denk dat ze altijd wel twee man op hem moeten zetten, alleen daarmee creëert Antony al ruimte.”

Ruime winst Ajax

Ajax haalde Antony in de winter van 2020 op bij São Paulo voor ruim vijftien miljoen euro. Een stevige som, maar de Eredivisie-koploper lijkt een behoorlijke winst te gaan maken op de 21-jarige groeibriljant. Transfermarkt taxeert zijn waarde momenteel op 25 miljoen. Daarbij in het achterhoofd dat Antony’s contract nog tot 2025 doorloopt, hij een geweldig Champions League-seizoen kent en zich ook bij de Braziliaanse nationale ploeg in de kijker speelt, mag Ajax wellicht op een hogere transfersom hopen.

Een goal van Antony levert morgen 2.75x je inleg op. Zet in bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Is Antony al toe aan de volgende stap?

  • Ja, hij kan bijna overal terecht
  • Nee, kan het best voorlopig bij Ajax blijven
212+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie