TRANSFERUURTJE: Megastunts Ajax én PSV, drama voor Memphis

Foto: TRANSFERUURTJE: Megastunts Ajax én PSV, drama voor Memphis

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Volgens CalcioMercato aast PSV op een reünie met Dries Mertens. De Eindhovenaren zouden volgens het medium zelfs al een aanbod richting Napels opgestuurd hebben voor een hereniging. De bron meldt dat het ‘nog geen officieel aanbod betreft, maar wel al een navraag naar of Mertens an sich nut ziet in een hereniging in het Philips Stadion’. PSV hoopt op een transfervrije reünie komende zomer.

Hakim Ziyech zei onlangs open te staan voor een terugkeer naar Ajax, waarbij de Marokkaan natuurlijk niet doelde op een snelle transfer naar de Johan Cruijff ArenA. Bij Chelsea gaan er desondanks stemmen op voor een ruildeal. Op Twitter opteren veel Chelsea-fans voor een snelle transfer, in de vorm van een ruildeal. Zij zien namelijk wel wat in de komst van Antony, die momenteel de sterren van de hemel speelt in de Johan Cruijff ArenA. De Braziliaan wordt begeerd door een groot aantal Europese topclubs en The Blues zijn óók al genoemd. Ook onder meer Manchester City en Bayern München lijken echter wel oren te hebben naar een samenwerking met de international van De Goddelijke Kanaries.

Erik ten Hag dreigt Ajax na dit seizoen te verlaten. Ibrahim Afellay vindt dat de clubleiding een ultieme stunt moet nastreven door Feyenoord-trainer Arne Slot te verleiden tot een gevoelige overstap. “De beste Ajax-trainer is in mijn ogen toch wel Arne Slot. Dan kunnen we wel weer gaan praten van ‘ja, maar Feyenoord-Ajax ligt gevoelig’. Maar qua uitstraling en het voetbal dat hij nastreeft, is hij de beste kandidaat.”

Na vier jaar lijkt Nicolás Tagliafico op weg naar de uitgang bij Ajax. Volgens Spaanse media, waaronder El Gol Digital, kan Atlético Madrid zomaar zijn volgende werkgever worden. Tagliafico smacht al langer naar een overstap naar één van de vijf grootste competities ter wereld. Inmiddels is de Argentijnse linksback ook nog eens zijn basisplaats kwijt in Amsterdam, waardoor er met spanning naar de winterse transferwindow gekeken zal worden. Trainer Erik ten Hag weigerde zijn vertrek niet uit te sluiten, maar stelde als voorwaarde dat er dan wel een goede vervanger aangetrokken moet worden.

Buitenland:

Memphis Depay is op dit moment de topscorer van FC Barcelona, maar toch ligt hij behoorlijk onder vuur in Catalonië. Het zou zomaar eens tot een vertrek kunnen komen in de wintertransferwindow of een half jaartje later, in de zomer van 2022. El Nacional stelt op maandagochtend namelijk dat de Oranje-international zelf óók openstaat voor een vertrek. De aanvaller droomde ervan te spelen in het Camp Nou-stadion, maar is een illusie armer…

En tot slot: datzelfde FC Barcelona gaat een ultieme poging ondernemen om Ousmane Dembélé in Catalonië te houden. Op dit moment liggen vraag en aanbod nog ver uit elkaar, maar de clubleiding hoopt voor januari nog op een akkoord. Het huidige contract van Dembélé loopt na dit seizoen af. Barcelona wil graag verlengen met de Fransman, die zelf ook zou opteren voor een langer verblijf. Een gesprek met zijn zaakwaarnemer verliep echter zeer moeizaam. Zijn management zou zelfs om extra tijd hebben gevraagd..

Wint Barça van Bayern? Win 4.20 keer je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Wie schat jij hoger in?

  • Hakim Ziyech
  • Dries Mertens
815+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:00
2+
Van ‘t Schip begint bij Ajax aan eindexamen
11:57
3+
Leicester-coach ontslagen wegens relatie met speelster: ‘Dit is niet gezond’
11:52
21+
NEC-supporters furieus na Vitesse-besluit: “Zware competitievervalsing”
11:37
7+
‘Rolmodel’ Henderson oogst lof: “Heb heel goede band met hem”
11:28
8+
5 Nederlanders bereiken halve finale Champions League
11:22
94+
Heeft Ajax nieuwe Frenkie de Jong?
11:07
26+
Oud-Vitessenaar uit zorgen: “Hoort niet zo laag te spelen”
10:50
30+
EK-bierwaarschuwing: “1 april-grap?”
10:35
422+
‘Alfred Schreuder blokkeert Ajax-overgang’
10:20
151+
‘Ajax-zomertransfer: 27 miljoen’
10:17
65+
Smakelijke FC Utrecht-onthulling over Ten Hag: “Iedereen werd gek van hem”
10:00
111+
Oud-Feyenoorders investeren in Mexico in carrière en portemonnee
09:56
46+
NEC-aanhang hoort Vitesse-tegenvaller
09:48
467+
‘Berghuis-transfer voor fooi’
09:41
26+
Jong PSV-trainer kondigt vertrek aan: “Tijd voor een volgende stap”
09:25
3761+
‘Van der Gijp op non-actief bij Vandaag Inside’
09:11
187+
Valentijn Driessen velt oordeel over Brenet-besluit FC Twente
08:55
338+
‘Mislintat-alarmbellen gaan af bij Ajax’
08:40
406+
‘Ajax streept volgende kandidaat door’
08:25
160+
‘Beker-opsteker voor Feyenoord’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie