Lof voor PSV-trio: ‘Verdomme, die kan aardig ballen’

Foto: Lof voor PSV-trio: ‘Verdomme, die kan aardig ballen’

PSV kwam tegen FC Utrecht wel op achterstand, maar wist uiteindelijk toch vrij overtuigend en eenvoudig met 4-1 te winnen in het eigen Philips Stadion. Rapporteur Arie Haan (74) neemt als gevolg daarvan drie spelers van de Eindhovenaren op in zijn Elftal van de Week, in De Telegraaf.

Haan opent: “André Ramalho staat centraal, al is een verdediger kiezen lastig. De drie topclubs hebben weer de status zoals het altijd geweest is en kennen weinig druk qua tegenstand. Ramalho is een aardig goede verdediger, die er af en toe eentje binnenkopt en nu met de voet scoorde. Hij schoot deze bal ook technisch goed in tegen FC Utrecht.” De Braziliaan maakte na een fout van doelman Maarten Paes de belangrijke 2-1, op slag van rust.

‘Sangaré de leider van PSV’

De tweede PSV’er in het elftal van voormalig international Haan is Ibrahim Sangaré, die vorige week ook al tot speler van de maand november in de Eredivisie werd benoemd. “Hij wordt langzaam de leider van PSV en speelt eigenlijk week op week goed. Wat ik altijd zo leuk vind en typisch Nederlands: we vinden eerst dat we een Mickey Mouse-competitie hebben, maar als er dan iemand uit het buitenland komt, dan kan hij er eerst geen klote van. En na verloop van tijd zeggen we allemaal: verdomme, die kan aardig voetballen.”

En tot slot: “Cody Gakpo staat op 10, dat vind ik een heel sterke speler. Hij kwam op die positie goed uit de verf, maar in principe vind ik hem beter vanaf links. Van daaruit maakte hij ook de goal en gaf hij de pass. Dat hij zo terugkomt na een blessure, betekent dat hij een geboren voetballer is. Die heeft weinig nodig om in vorm te komen. Hij is altijd dreigend naar de goal toe. Je móét hem als verdediger altijd in de gaten houden, anders is-ie weg.”

Volledige Elftal van de Week van Arie Haan in De Telegraaf: Xavier Mous; Noussair Mazraoui, André Ramalho, Lisandro Martínez, Maximilian Wittek; Ibrahim Sangaré, Riechedly Bazoer, Cody Gakpo; Antony, Bryan Linssen, Loïs Openda.

Wint PSV donderdag van Real Sociedad in de Europa League? De odd is liefst 4.33!

Eens met deze keuzes?

  • Ja
  • Nee..
111+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie