Afellay: ‘Beste transfer van Feyenoord in vijf jaar tijd’

Foto: Afellay: ‘Beste transfer van Feyenoord in vijf jaar tijd’

Feyenoord won gisteren zonder enige moeite met 5-0 van Fortuna Sittard. Bij de Rotterdammers was, niet voor het eerst dit seizoen, Luis Sinisterra één van de absolute uitblinkers. Dat vond ook analist Pierre van Hooijdonk.

Pi-Air ziet in de Colombiaan, die op donderdag tegen Heracles (2-1 zege) ook al twee keer scoorde, ‘de enige speler die een tactische wijziging bij de tegenstander af kan dwingen’. “Hij is een speler die absoluut kwaliteiten heeft. Zijn kwaliteit is om een mannetje op te zoeken, uit te stellen en hem dan op het juiste moment te passeren op de achterlijn. Maar hij moet wel wat gretiger zijn om goals te maken.”

Tafelgast Ibrahim Afellay wijst in Studio Voetbal op het blessureverleden van Sinisterra, die er van februari tot december 2020 uit heeft gelegen met een zwaar kniekwetsuur. “Je moet ook niet vergeten dat hij terugkomt van een zware kruisbandblessure, hè  Ik vind het knap dat hij alweer op zo’n hoog niveau zit. Er gaat altijd zoveel dreiging uit van deze jongen. Ja, oké, Feyenoord draait dit seizoen wel goed, maar je moet het zelf ook afdwingen. Uiteindelijk is hij toch aan zichzelf verplicht om te leveren.”

Van Hooijdonk sluit zich daar bij aan. “Hij zorgt ervoor dat dit Feyenoord een draaiende ploeg is. Hij is de enige, en dat heb ik wel vaker gezegd, die in staat is om in de één-tegen-één iemand te passeren en die afdwingt dat er bij de tegenstander geschoven moet worden.”

Ook lof voor Slot

Afellay vindt dat ook trainer Arne Slot daar een aandeel in heeft, net als in het succes van Feyenoord an sich. “Het is ook wel toe te kennen aan de trainer, hoor. Er zit zoveel voetbal in die man. Over alles wat Slot doet is nagedacht. Ik denk dat dat voor Feyenoord de beste transfer is geweest in de afgelopen vijf jaar.”

Wint Feyenoord donderdag van Maccabi Haifa? De odd is 1.53!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Sinisterra gaat minstens twintig miljoen opleveren

  • Eens
  • Oneens
227+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie