‘AZ de meest verschrikkelijke club van Nederland’

Foto: ‘AZ de meest verschrikkelijke club van Nederland’

AZ ‘is de meest verschrikkelijke club van Nederland‘. Dat stelt columnist Ferry de Bont, op Twitter ook wel bekend onder de naam Hoekie_B, in een stuk voor FC Afkicken.

“AZ is die leerling die na een toets zegt: ‘Hmm, dat was erg lastig. Volgens mij heb ik een onvoldoende gehaald’. En vervolgens gewoon een dikke 9 halen. Tot afgrijzen van alle anderen. Bij AZ hebben ze plannen gemaakt over hoe ze als redelijk klein clubje toch uiterst succesvol kunnen zijn en dat lukt dan nog ook. En niet zomaar incidenteel, nee gewoon al jaren en jaren”, opent De Bont, zelf fanatiek NAC-supporter. “Als er een uiterst succesvol persoon de club verlaat hoeven ze niet in paniek op zoek naar een vervanger, maar die loopt er al gewoon rond. Omdat ze bedacht hadden dat die uiterst succesvol persoon wellicht weg zou kunnen gaan en dat het dan goed is om intern alvast een andere uiterst succesvol persoon aan te wijzen die alvast kan oefenen om uiterst succesvol te worden. Vreselijk.”

“Waar is de waan van de dag gebleven? Ik dacht even dat ze het na het Arne Slot debacle kwijt waren. Een emotionele beslissing. Maar wat denk je? Er stond iemand klaar om het over te nemen. Momenteel gaat het even niet zo goed bij AZ, want ze staan achtste. Denk je dat ze dan de trainer, assistent trainer, technisch directeur, raad van commissarissen, terreinknecht en de stadionspeaker eruit flikkeren? Nee hoor, ze bewaren de rust. Om van te kotsen. En op het einde van het seizoen staan ze gewoon weer derde of vierde.”

Reteketeteketet

Ook over de fans van AZ heeft De Bont wel wat te zeggen: “Die behoren niet te weten wat ze meemaken, maar daar is jaren geleden de verzadiging al opgetreden. Als AZ een uitwedstrijd speelt hoeven er geen speciale supportersbussen te rijden, want ze kunnen met z’n achten gewoon met de spelersbus mee. Ze hebben bij AZ bedacht om de supporters klappers te geven in het stadion zodat er nog wat geluid uit komt en als ze speaker ‘Reteketeteketet’ roept willen er nog een aantal keihard AZ zeggen.”

De Bont besluit: “Het stadion heeft een capaciteit van 19.478, maar voor wedstrijden tegen NEC, Heracles of Jablonec moeten ze alle amateurclubs in de regio aanschrijven om hun jeugdspelers gratis naar binnen te laten om de 12.000 toeschouwers te halen. Het ziet er niet naar uit dat de boel in de komende jaren gaat instorten (figuurlijk gezien dan he), aangezien er al weer 5 trainers, 4 directeuren en 80 talentvolle spelers klaar staan om uiterst succesvol te worden en iedereen blijft rustig. We zijn voorlopig dus nog niet af van AZ in de top van het Nederlandse voetbal. Mijn god, wat ben ik daar jaloers op!”

Stunt AZ met het winnen van de Conference League? 26x je inleg bij bet365!

Eens met Ferry?

  • Ja
  • Nee
208+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:44
19+
Vitesse deelt video na vonnis KNVB: “Het doek is gevallen”
17:39
95+
‘Ontslag Joep Schreuder na bizarre vraag aan Hancko’
17:25
203+
Spaanse media onthullen groot nieuws over Ajax en Xavi
17:11
12+
Lazio-speler kan contract voor 100 euro verlengen
17:00
52+
(N)iets weerhoudt Feyenoord van de Dennenappel
16:59
12+
Feyenoord-boegbeeld tekent voor twee jaar bij
16:47
990+
Vitesse krijgt 18 punten in mindering, degradatie een feit
16:34
329+
Grote Kroes-climax lijkt stapje dichterbij
16:21
39+
Hancko: “Ik wil zo’n nederlaag niet nog een keer ervaren”
16:05
1685+
Vermoedelijke opstelling Feyenoord in bekerfinale tegen NEC: Trauner en Bijlow terug
15:54
57+
‘Volendam herhaalt Van de Ven-trucje met Veerman’
15:40
161+
‘Lozano in ruildeal weg bij PSV’
15:24
75+
NEC-iconen tippen: zó is Feyenoord te verslaan
15:09
935+
‘Walgelijk’ Vandaag Inside met grond gelijkgemaakt
14:46
180+
Ten Hag slaakt zucht van verlichting
14:25
111+
“NEC gaat het Feyenoord moeilijk maken”
14:09
111+
‘Zidane keert terug als hoofdtrainer’
14:00
267+
Keert Van Gaal bij Ajax terug als hoofdtrainer?
13:45
86+
‘Drama voor Memphis Depay bij Atlético Madrid’
13:26
176+
‘Deense huurling vertrekt definitief bij Ajax’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie