Veerkracht bezorgt FC Twente zege in Deventer

De Eredivisie-wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en FC Twente is zondag in een zege geëindigd voor de bezoekers. De thuisploeg verspeelde in het slotkwartier een voorsprong in het Overijsselse onderonsje: 1-2.

De formatie van trainer Ron Jans had een moeilijke middag op De Adelaarshorst. Michel Vlap raakte weliswaar de lat namens de Tukkers, maar aan de andere kant moest Lars Unnerstall handelend optredend. Bovendien raakte Go Ahead-smaakmaker Iñigo Cordóba de paal.

Zes minuten voor rust wisten de Deventenaren alsnog de leiding te nemen. Unnerstall werd ditmaal geklopt bij een aanval van Go Ahead, waardoor Córdoba vanuit een hoekschop middels een volley voor de verdiende 1-0 voorsprong wist te zorgen.

Twente toont veerkracht

Go Ahead bleef goed overeind en leek de voorsprong over de streep te trekken, maar in het slotkwartier ging het helemaal mis. Ricky van Wolfswinkel kopte vanuit het niets de gelijkmaker tegen de touwen door alert te reageren op een hoekschop.

Kort daarna viel ook de 1-2. Ramiz Zerrouki besloot het maar eens van afstand te proberen en zoals wel vaker dit seizoen vloog zijn poging heerlijk tegen de touwen: 1-2.

Scoreverloop: 1-0 (39′) Iñigo Cordóba, 1-1 (79′) Ricky van Wolfswinkel, 1-2 (83′) Ramiz Zerrouki

Wedden op Eredivisie-duels? Maak een bet365-account aan en win!