Karlsson eist hoofdrol op bij winnend AZ

AZ heeft zondag aan het zelfvertrouwen gewerkt. Enkele dagen na de 2-1 zege op Fortuna Sittard werd in Alkmaar eveneens afgerekend met Sparta Rotterdam: 3-1.

AZ kreeg de eerste grote kans van de wedstrijd, maar de lat wist Jesper Karlsson van scoren af te houden. De laagvlieger uit Rotterdam deelde aan de andere kant ook speldenprikjes uit. Dirk Abels stuitte op doelman Peter Vindahl, die kort daarna zelfs moest vissen. Na een fout van AZ’er Tijjani Reijnders schoot aanvoerder Adil Auassar de 0-1 tegen de touwen

Alkmaarders buigen het om

Nog in de eerste helft wist AZ de achterstand om te zetten in een 2-1 voorsprong. Daarbij kreeg de ploeg van Pascal Jansen hulp van een Spartaan én de VAR. Tom Beugelsdijk bewoog zijn hand naar de bal, waardoor de videoscheidsrechter zich genoodzaakt voelde om in te grijpen. Karlsson hield de bal ditmaal wel laag genoeg en daarbij werd doelman Benjamin van Leer kansloos gelaten.

Nog voor rust viel dus ook het tweede doelpunt van AZ. Een afgeslagen hoekschop werd door opnieuw Karlsson achter Van Leer geschoten. Daarmee wist de Alkmaarse formatie het fundament te leggen voor de overwinning op de manschappen van Henk Fraser, die met een zestiende plaats op de ranglijst nog altijd in grote problemen verkeren.

Heldenrol Karlsson groeit

In de tweede helft liep de schade verder op voor Fortuna. Beugelsdijk ging opnieuw in de fout, waardoor Karlsson zijn teamgenoot Vangelis Pavlidis een niet te missen kans kon bieden: 3-1. Karlsson werd daarmee de grote man van de middag. De Zweed scoorde zelf ook nogmaals op aangeven van Dani de Wit, maar had de pech dat de VAR nipt buitenspel constateerde.

Scoreverloop: 0-1 (19′) Adil Auassar, 1-1 (27′) Jesper Karlsson (strafschop), 2-1 (31′) Jesper Karlsson, 3-1 (58′) Vangelis Pavlidis

Wedden op Eredivisie-duels? Maak een bet365-account aan en win!