‘Gigantisch probleem voor Memphis Depay’

Foto: ‘Gigantisch probleem voor Memphis Depay’

FC Barcelona staat na de thuisnederlaag tegen Real Betis (0-1) weer met beide benen op de grond. Volgens Spaanse media neemt de druk op Memphis Depay in rap tempo toe.

Marca trekt in een analyse een keiharde conclusie over de Oranje-topscorer. “Zijn spel begint ronduit zorgwekkend te worden. Gisteren deed hij negentig minuten niets. Het geduld in Camp Nou raakt op. Memphis begon nog goed aan het seizoen, maar zijn prestaties vallen nu al een tijdje tegen”, zo schrijft de krant.

Volgens El Mundo Deportivo speelde Memphis ‘een van zijn slechtste wedstrijden tot nu toe in het shirt van Barcelona’. “Hij lijdt zichtbaar als hij met zijn rug naar het doel moet spelen.” SPORT deelde hem een 4 uit. “Hij gaf geen vervolg aan zijn optreden tegen Villarreal. Tegen Betis kwam hij niet in het stuk voor.”

Xavi steunt Memphis

Trainer Xavi Hernández nam het na afloop op voor de Nederlander. Hij verklaarde: “We moeten Memphis helpen te leren begrijpen wanneer hij een ruimte moet aanvallen en wanneer hij een derde speler in de combinatie moet betrekken. Hij helpt ons goed door te zoeken naar ruimtes en los te komen van zijn verdediger, maar we moeten agressiever zijn in het aanvalsspel en het onszelf ook niet te moeilijk maken.”

Niet alleen Memphis krijgt stevige kritiek in de Spaanse media. FC Barcelona draait als collectief ook na het ontslag van Ronald Koeman nog altijd niet naar wens. De titelstrijd lijkt daardoor al een kansloos verhaal te worden, maar er dreigt ook nog uitschakeling in de Champions League.

Wint Barça bij Bayern? Win 4.20 keer je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Is zijn krediet bijna op?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
423+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie