Schmidt: ‘Status van sommige spelers is veranderd’

Foto: Schmidt: ‘Status van sommige spelers is veranderd’

PSV is al een tijdje niet op volle oorlogssterkte, maar de resultaten van de Eindhovenaren zijn gewoon goed te noemen. Voetballers als Mauro Júnior, Ritsu Doan, Bruma en Érick Gutiérrez hebben de handschoen opgepakt in het Philips Stadion.

Na afloop van het duel van zijn ploeg met FC Utrecht (4-1 winst) vertelde oefenmeester Roger Schmidt voor de camera van ESPN: “Er is niets veranderd in de hiërarchie, maar de status van sommige spelers is wel veranderd.”

“Als je altijd naast de ploeg staat is het anders dan als je negentig minuten maakt, goed speelt en beslissend kan zijn. Natuurlijk verandert dan je status”, vervolgde de Duitser. “Het vertrouwen is beter en de vorm is beter, wat natuurlijk ook komt door het ritme van wedstrijden spelen. We zijn heel gelukkig dat we spelers met de juiste mentaliteit in onze selectie hebben.”

Schmidt vindt het heel knap van zijn ‘wissels’ dat ze er op dit moment staan: “Het is geen vanzelfsprekendheid dat spelers erin blijven geloven als je zo lang moet wachten op je kans. Sommigen zijn niet klaar om te spelen, omdat ze te vroeg hebben opgeven. Andere spelers blijven erin geloven, zoals bij ons. Ik waardeer het enorm dat spelers als Ritsu, Bruma, Mauro en Guti, die in het begin niet veel speelden, nu een heel goed niveau halen.”

Van Ginkel ‘belangrijk’

Maar… wat is er aan de hand met Marco van Ginkel? Hij staat er telkens naast… “Marco is heel belangrijk voor ons. Hij speelde een topseizoen tot dusver en niemand had verwacht dat hij al zoveel zou spelen op dit niveau. De laatste weken was het minder, maar dat verwachtte ik al om eerlijk te zijn. Hij blijft heel belangrijk voor ons en zal nog regelmatig spelen dit seizoen.”

Speelt PSV donderdag gelijk tegen Real Sociedad? De odd op bet365 is 4.00!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Knap?

  • Vind ik ook, ja
  • Vind ik niet echt
94+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie