Xavi haalt hard uit: ‘Dit kan gewoon niet’

Foto: Xavi haalt hard uit: ‘Dit kan gewoon niet’

Oefenmeester Xavi Hernández leek het best goed voor elkaar te hebben bij FC Barcelona, maar vandaag ging zijn ploeg pijnlijk met 0-1 onderuit tegen Real Betis… Tien minuten voor het laatste fluitsignaal deed een counter de Catalanen de das om.

En daar baalt Xavi van: hij vindt het eigenlijk niet kunnen. Op zijn persconferentie na afloop van de partij legt hij uit dat hij zijn selectie júíst op dit soort momenten had laten trainen: “We moeten slimmer zijn en het spel dan stilleggen. Op zo’n manier een goal incasseren kan niet. Al zijn we vandaag te hard afgestraft. We speelden eigenlijk op ons best in de fase dat het doelpunt viel.”

De coach vond het positiespel van zijn elftal best goed, maar het stokte steeds bij de voorhoede: “We moeten agressiever worden in de aanval. We waren defensief solide en hadden dus een goede fase in de tweede helft, toen hadden we toe moeten slaan.”

‘Memphis niet agressief genoeg…’

Memphis Depay was vrij onzichtbaar: “We moeten Memphis helpen te leren begrijpen wanneer hij een ruimte moet aanvallen en wanneer hij een derde speler in de combinatie moet betrekken. Hij helpt ons goed door te zoeken naar ruimtes en los te komen van zijn verdediger, maar we moeten agressiever zijn in het aanvalsspel en het onszelf ook niet te moeilijk maken.”

“Kunnen de fans het stadion verlaten met een gevoel van trots? Ik denk het wel”, beantwoordt Xavi zijn eigen vraag. Aanstaande woensdag speelt Barça zijn allesbeslissende Champions League-duel met Bayern München: “Hopelijk heeft dit geen invloed op die wedstrijd. We moeten vechten als beesten om de knock-outfase te bereiken.”

Wint Barcelona woensdag van Bayern? De odd bedraagt 4.20!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Heeft Memphis het niveau voor Barça?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
2781+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie