Wouter Burger blikt terug op Feyenoord-vertrek

Foto: Wouter Burger blikt terug op Feyenoord-vertrek

Afgelopen zomer trok Wotuer Burger de deur bij ‘zijn’ Feyenoord achter zich dicht; na een wisselvallige huurperiode bij de buren van Sparta tekende de middenvelder annex verdediger nu bij FC Basel, in Zwitserland.

“Ik woon nu iets buiten Basel. Het is lekker rustig, heel anders dan Rotterdam. Dat is even wennen, maar ik zit hier zeker op m’n plek”, vertelt Burger aan FR12. Ook op de club was het wel even nieuw allemaal. “Je hoort zoveel verschillende talen. Spaans, Portugees, Frans, Albanees, Zwitsers-Duits – wat anders is dan normaal Duits – en natuurlijk Engels. Zelf spreek ik Engels en versta ik Duits inmiddels ook wel, maar er komt in eerste instantie veel op je af. Wat hielp is dat ik vanaf het begin goed trainde en het in mijn eerste wedstrijdminuten gelijk lekker deed. Dan groei je wel in een elftal.”

Burger besloot definitief om Feyenoord te verlaten toen de zomerwindow al even open was. “Ik speelde in de Conference League-wedstrijd tegen Elfsborg achterin. Na die wedstrijd heb ik een gesprek gehad met de trainer. Hij vertelde dat hij Ramon Hendriks op die positie wilde uitproberen. Dat is zijn goed recht – Ramon is in verdedigend opzicht ook beter dan ik – maar voor mij zouden er dan wel heel weinig minuten in het verschiet liggen. Toen ging de knop bij mij om. Mijn gevoel zei dat ik Feyenoord moest gaan verlaten om ergens anders veel meer minuten te maken. Meer dan ik de afgelopen jaren heb gedaan. En dat op m’n eigen positie, op het middenveld.”

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Wouter Burger (@wouterburger_)

 

Transfer op Deadline Day

Naast Basel was ook Sparta geïnteresseerd. “Ik ben met mijn vader om tafel gegaan: wat ga ik doen? Uiteindelijk was mijn gevoel bij Basel het best. Het is een topclub in Zwitserland en ik heb mijn hele leven bij een topclub gespeeld. Dat voetbal past goed bij mij.” Op Deadline Day kwam het helemaal rond. “De dag ervoor was al redelijk hectisch. Als je beslist om naar Basel te gaan, weet je ook dat je je vrienden en familie moet gaan missen. Ik heb heel mijn leven bij Feyenoord gespeeld en in de omgeving van Rotterdam gewoond, dus je voelt je echt Rotterdammer. Het is niet makkelijk om dat achter te laten.”

“Deels is het jammer dat ik Feyenoord 1 niet helemaal gehaald heb, nooit vaste basisspeler geworden ben. Aan de andere kant heb ik een heel mooie tijd gehad, waarin ik van een klein jongetje een goede speler ben geworden en daardoor deze stap heb kunnen maken naar Basel. Dat geeft ook wel een trots gevoel, dat Feyenoord je daarbij heeft kunnen helpen”, aldus Burger tot slot.

Maak een account aan bij bet365 en gok op Feyenoord!

Feyenoord had hem niet moeten laten gaan

  • Eens
  • Oneens
47+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie