Eredivisie spitst oren: kéíharde straf UEFA

Foto: Eredivisie spitst oren: kéíharde straf UEFA

Nederland is in een verhitte strijd verwikkeld met Portugal om de zesde plek op de UEFA-coëfficiëntenranglijst, want die plaats levert twee vaste tickets voor de Champions League op. De Eredivisie lijkt een onverwacht steuntje in de rug te krijgen van de Europese voetbalbond.

Sporting Portugal én FC Porto mogen volgend seizoen namelijk niet deelnemen aan Europees voetbal als ze hun schulden eind januari nog niet hebben afgelost. De UEFA maakt vandaag bekend dat de Portugese topclubs onderdeel uitmaken van een lijstje van acht ploegen die momenteel niet voldoen aan de Financial Fair Play-regels.

Boetes

Ook Real Betis (Spanje), CFR Cluj (Roemenië), CSKA Sofia (Bulgarije), Astana (Kazachstan), Clube Desportivo Santa Clara (Portugal) en Mons Calpe (Gibraltar) hebben een té grote schuldenlast. De UEFA heeft boetes uitgedeeld aan de desbetreffende clubs en Sporting en Betis moeten het meest betalen (respectievelijk 300.000 en 250.000 euro).

Daar komt nog eens bij dat ze een seizoen lang geen Europees voetbal mogen spelen bij kwalificatie binnen de aankomende drie jaar, als ze hun schulden niet voor 31 januari 2022 afbetalen.

Worden Sporting en Porto daadwerkelijk ‘uit Europa geknikkerd’, dan betekent dat geweldig nieuws voor de Eredivisie met het oog op de coëfficiëntenlijst. Portugal is immers een geduchte tegenstander: Sporting heeft de knock-outfase van het miljardenbal al bereikt, waar Porto óók nog kans maakt op een plekje bij de laatste zestien.

Houdt Ajax volgende week de nul tegen Sporting? De odd bedraagt 2.10!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Lukt het deze clubs om hun schulden af te lossen?

  • Dat denk ik wel
  • Ik verwacht het niet…
1454+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie