‘Mbappé en Haaland zijn nog láng niet zover’

Foto: ‘Mbappé en Haaland zijn nog láng niet zover’

Lionel Messi won eerder deze week al weer zijn zevende Ballon d’Or en die hele verkiezing, gehost door voetbalmagazine France Football, was eigenlijk een feestje van de ‘oudjes’. Waarom doet de jongere generatie nog niet mee?

Wim Kieft schrijft op zaterdagochtend in zijn column in De Telegraaf: “Dat Mohamed Salah niet in aanmerking kwam voor de Gouden Bal en ook Robert Lewandowski en Karim Benzema na winnaar Lionel Messi kwamen, vond ik niet vreemd. Met het winnen van de Copa América, de Spaanse beker en de topscorerstitel in de Primera División heeft Messi een topseizoen achter de rug.”

“Bij zijn zevende (!) Gouden Bal zal het allemaal wel iets minder zijn dan een paar jaar geleden, qua voetbalkwaliteit is hij nog altijd de beste”, vindt de oud-spits van Ajax, PSV en het Italiaanse Pisa. : Al geloof ik dat dit zijn laatste Gouden Bal zal zijn of hij moet Argentinië volgend jaar wereldkampioen maken in Qatar.”

‘Mbappé en Haaland…’

Kieft stelt dat de ‘jonkies’ nog niet kunnen tippen aan Messi en co: “Met Ronaldo (36) is Messi (34) de afgevaardigde van de ‘oudjes’ die de dienst uitmaken, want Lewandowski en Benzema zijn 33 jaar en Salah is ook al 29 jaar. Benieuwd hoe lang het duurt voordat jongens als Kylian Mbappé en Erling Braut Haaland het stokje overnemen. Vooralsnog zijn die twee lang niet zover.”

BILD schreef eerder over de zevende Gouden Bal van Messi: “Er bestaat geen twijfel over dat hij de beste speler van de wereld was. Dat zal ook de reden zijn waarom hij zo veel stemmen kreeg. Het waren stemmen op de herinnering aan Messi. Waarom zou iemand als Pelé de prijs dan niet kunnen winnen? Hij was ook ooit een goede speler.”

Pak 4.50 keer je inleg als Messi dit seizoen Ligue 1-topscorer wordt!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Maken de oudjes de dienst uit?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
70+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie