PEC loopt zege mis door eigen goal in Groningen

PEC Zwolle heeft vrijdagavond weer niet gewonnen in de Eredivisie. De hekkensluiter dacht FC Groningen in de Euroborg te verrassen, maar liep weer averij op: 1-1.

FC Groningen won de twee laatste wedstrijden en nam daarmee afstand van de onderste regionen, maar tegen PEC Zwolle had de ploeg van Danny Buijs het lastig. Na een kwartier spelen namen de bezoekers zelfs de leiding. Mees de Wit probeerde het van een meter of 25 meter en zag de bal heerlijk tegen de touwen ploffen: 0-1. Doelman Peter Leeuwenburgh ging niet vrijuit, net als bij de uithaal van Ralf Seuntjens (Fortuna Sittard) vorige week.

Kostas Lamprou ging in de negende minuut ook al niet vrijuit. De Griekse sluitpost van PEC Zwolle gleed onderuit en kon daardoor niet verhinderen dat Cyril Ngonge de bal tegen het net wist te schieten. De Groningen-topscorer startte echter vanuit buitenspelpositie en dus kon de arbitrage niet anders dan de goal afkeuren.

Groningen worstelt

De Trots van het Noorden kreeg in de eerste helft wel mogelijkheden om langszij te komen. Jörgen Strand Larsen zorgde bijna voor de 1-1, maar het had voor rust ook nog zomaar 0-2 kunnen worden. Een voorzet werd door Gervane Kastaneer goed ingekopt, ware het niet dat Leeuwenburgh de bal uit zijn doel wist te ranselen.

Ook in de tweede helft ontbrak de schwung bij FC Groningen. De ploeg van Buijs speelde wel iets makkelijker dan in de eerste helft, maar dat resulteerde niet in de gelijkmaker. Zo liet Strand Larsen nogmaals een goede kans onbenut namens de thuisploeg. PEC Zwolle ging daardoor langdurig aan kop in de Euroborg.

Toch wist FC Groningen langszij te komen en de manier waarop was kenmerkend voor het PEC Zwolle van dit seizoen. Een kwartier voor tijd kopte Thomas van den Belt een hoekschop ongelukkig achter zijn eigen doelman: 1-1. Siemen Voet raakte vlak voor tijd nog de lat namens PEC, dat daardoor stijf onderaan blijft in de Eredivisie.

Scoreverloop: 0-1 (14′) Mees de Wit, 1-1 (75′) Thomas van den Belt (eigen doelpunt)

Wedden op Eredivisie-duels? Maak een bet365-account aan en win!