PSV’er verkozen tot Eredivisie Speler van de Maand

Foto: PSV’er verkozen tot Eredivisie Speler van de Maand

Voor de tweede keer dit seizoen is er een speler van PSV verkozen tot Eredivisie Speler van de Maand: na eerder al Armindo Bruma (die nu ook weer in het Elftal van de Maand zit) gaat de eer dit keer naar Ibrahim Sangaré, die in drie duels goed was voor twee (fraaie) goals namens de Eindhovenaren.

De jarige Sangaré (24) werd op basis van statistieken gekozen, door ESPN en Opta. Trainer Roger Schmidt noemde de Ivoriaan al ‘een allrounder’. “Dat is terug te zien in de statistieken van november. Aanvallend was Sangaré de middenvelder met de meeste schoten (9), wat leidde tot twee doelpunten, en meeste succesvolle passes (207). Ook verdedigend stond de middenvelder zijn mannetje: alleen teamgenoot Olivier Boscagli (35 balheroveringen) won vaker het balbezit dan Sangaré (32)”, somt ESPN op.

“Zijn statistisch hoge scores en goede spel leverde hem tweemaal een uitverkiezing tot KPN Man of the Match op. Met een eindscore van 91,46 wist Sangaré onder meer keeper Lars Unnerstall (91,16) en aanvallers Dušan Tadić (90,91) en Jørgen Strand Larsen (88,84) achter zich te houden in het Eredivisie Speler van de Maand-klassement.”

Elftal van de Maand

Verder is Ajax hofleverancier van het Eredivisie Elftal van de Maand, met Jurriën Timber, Daley Blind, Noussair Mazraoui en Dusan Tadic als afgevaardigden. Bovendien werd Jurriën Timber verkozen tot Talent van de Maand.

Gokken op Eredivisiewedstrijden? Maak een account aan bij bet365 en win!

Terechte verkiezing voor Sangare?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet..
102+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie