Sangaré laat zich uit over ‘nieuwe partner’ Gutí

Foto: Sangaré laat zich uit over ‘nieuwe partner’ Gutí

Vorig seizoen speelde Ibrahim Sangaré vaak samen met Pablo Rosario bij PSV, begin dit seizoen stond Marco van Ginkel naast hem en inmiddels mag Eríck Gutiérrez het laten zien. Trainer Roger Schmidt is duidelijk nog altijd zoekende betreft zijn as, al is Sangaré inmiddels wel een onbetwiste basisspeler.

De net 24-jarige Ivoriaan vertelt aan het Eindhovens Dagblad: “Nu Erick Gutiérrez in de basis speelt, wordt ook hij door iedereen gesteund. Ik vind het prettig om naast hem te staan, omdat hij degelijk en betrouwbaar is en we weten wat we aan elkaar hebben. Maar de andere spelers hebben ook allemaal verschillende kwaliteiten en kunnen het team helpen.”

Dankzij Gutíerrez naast hem speelt Sangaré zelf iets meer naar voren, dat leverde al meerdere doelpunten van zijn voet op. “Ik denk dat het vooral een kwestie van vertrouwen is. Een actie moet je soms gewoon op gevoel durven maken en vorig seizoen kwam ik daar minder aan toe.”

Gutí houdt Van Ginkel en Pröpper op de bank

Gutí houdt Van Ginkel en Davy Pröpper op de bank, tot verbazing bij Voetbal International-hoofdredacteur Freek Jansen. Hij zei onlangs al in Studio Voetbal: “Van Ginkel en Pröpper staan er nu helemaal naast. Pröpper valt ook bijna niet in, hij komt helemaal niet aan spelen toe..” Theo Janssen vulde aan: “Van Ginkel was aan het begin van het seizoen de belangrijke man! Hij is helemaal fit, heeft kunnen wennen, kreeg de aanvoerdersband. En nu zit hij op de bank. Hij viel nu in en dan krijgt of wil hij de aanvoerdersband niet hebben. Ik weet niet wat er aan de hand is, maar dat gaat volgens mij niet helemaal goed..”

Rafael van der Vaart begreep het passeren van Van Ginkel daarentegen wel. “Een paar jaar geleden was hij super belangrijk voor PSV. Hij heeft zoveel blessures gehad, dat hakt er toch in. Dat zie je aan zijn spel. Het is niet meer de Van Ginkel die we kennen. Hopelijk komt dat wel weer.”

Scoort Gutí morgen de 1-0 tegen Utrecht? Tien keer je inleg bij bet365!

Wie zou jij opstellen naast Sangare?

  • Guti
  • Van Ginkel
  • Propper
141+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie