Slot: ‘Bij hem niet veel nodig om geïrriteerd te raken’

Foto: Slot: ‘Bij hem niet veel nodig om geïrriteerd te raken’

Feyenoord won ter nauwer nood van Heracles Almelo afgelopen donderdag (2-1). Dat het moeizaam ging bleek ook wel uit het feit dat middenvelder Guus Til het nodig vond om na de tweede goal van Luis Sinisterra in het gezicht van Navajo Bakboord te juichen.

Met Bakboord had Til het vlak daarvoor aan de stok gehad. Til zei zelf al: “Dat was gewoon adrenaline. Achteraf in de kleedkamer dacht ik ook wel: ‘Guus, wat ben je allemaal aan het doen?’ Niet slim. Het is frustratie ook, zeker. Zo ben ik niet en zo wil ik ook niet zijn. Maar het is gebeurd.”

Vandaag reageert coach Arne Slot er op: “Het kan een momentopname zijn geweest in de wedstrijd, misschien ergerde hij zich ergens aan. Ik weet wel dat er bij Guus niet zoveel nodig is om geïrriteerd te raken. Hij zei al dat hij zichzelf niet helemaal herkende in de manier waarop hij reageerde. Dat was ik volledig met hem eens, want je moet zo’n reactie niet geven richting de tegenstander als je scoort.”

Slot Tilt niet te zwaar aan doelpuntendroogte

Zorgelijker voor de coach is dat Til zelf amper nog scoort, terwijl hij dat in zijn eerste weken bij Feyenoord nog aan de lopende band deed. Toch gelooft Slot in het scorend vermogen van de Spartak Moskou-huurling. En er zijn nog meer redenen om hem ‘gewoon’ op te blijven stellen, vindt Slot: “Wat hij daarnaast ook brengt, is een ongekend loopvermogen als de tegenstander de bal heeft. Hij kan bijna in zijn eentje twee tegenstanders afstoppen. Hij pakt daarmee vaak ballen af, waardoor wij in counters terechtkomen. In de wedstrijd tegen FC Twente pakte hij bijvoorbeeld de bal af van Wout Brama en wist hij Bryan Linssen een enorme kans te geven.

Slot besluit: “Guus is een speler die scorend vermogen heeft. Dat gaat altijd in golfbewegingen: de ene keer schiet je er meer in dan de andere keer. Maar daarnaast heeft hij ongelooflijk veel waarde als we de bal niet hebben.”

Verdien 17 keer je inleg als Feyenoord dit seizoen de Conference League wint!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Til moet maar eventjes banken

  • Eens
  • Oneens
39+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie