Klaassen schrok zich rot tegen Willem II

Foto: Klaassen schrok zich rot tegen Willem II

Davy Klaassen mocht donderdagavond bij Ajax weer eens in het basisteam starten. Hoewel hij hoofdtrainer Erik ten Hag dankbaar was voor de kans, speelde hij naar eigen zeggen niet de mooiste wedstrijd.

De aanvallende middenvelder moest het met zijn ploeggenoten namelijk opnemen tegen Willem II in een lege Johan Cruijff Arena. Aangezien Klaassen een speler is die de energie van het publiek nodig heeft om het maximale uit zichzelf te halen, had hij het tegen de Tilburgers moeilijk. Desondanks lukte het hem om een ijzersterk duel neer te zetten en een 5-0 overwinning te boeken.

“Vorig jaar waren we er een soort van aan gewend. Maar als je nu voor de warming-up het veld opkomt, is dat wel schrikken”, gaf Klaassen na afloop toe. “De stadionspeaker doet nog zijn best om er wat van te maken, maar het is niet hetzelfde. Ik denk dat we hebben laten zien dat we zonder de fans het onszelf ook kunnen opleggen. Het is wel duidelijk dat het nu echt vanuit jezelf moet komen, want die push krijg je niet vanuit het publiek.”

Druk programma

De Amsterdammers spelen aankomende dinsdag hun laatste groepsduel in de Champions League met Sporting Portugal. Vervolgens staan nog wedstrijden tegen AZ (thuis), Barendrecht (thuis), Feyenoord (uit) en Fortuna Sittard (thuis) op het programma, waarna de ploeg van Ten Hag zich opmaakt voor een winterstop.

Maakt Klaassen de openingstreffer tegen Sporting Portugal? Pak 7 keer je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Hoort Klaassen in het basisteam?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
99+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie