Ten Hag prijst ‘superaanvallend’ Ajax: “Heel knap”

Foto: Ten Hag prijst ‘superaanvallend’ Ajax: “Heel knap”

Ajax-trainer Erik ten Hag is zeer te spreken over de 5-0 overwinning op Willem II. Volgens de oefenmeester werd de formatie van Fred Grim donderdagavond ‘overklast’.

In gesprek met ESPN analyseerde Ten Hag het duel na afloop als volgt: “We hebben de tegenstander overklast. Dat is goed. Zij hadden geen moment het gevoel dat hier iets te halen viel. We creëerden snel kansen en maakten snel een paar goals. In de tweede helft zakken zij dan iets verder terug en moeten we proberen om nog meer kansen te creëren, maar dat valt dan niet mee.”

Ajax stond al na 23 minuten met 3-0 voor. Na rust prikte de ploeg er nog twee bij, maar Ten Hag zag ook nog verbeterpunten. “Er was ontzettend veel beweging, maar de afstemming tussen de passers en de ontvangers kan nog wel beter. Daar moeten we aan werken, maar ik zie er wel duidelijke progressie in. En je ziet het ook terug in de resultaten.”

Defensie maakt indruk

Ajax scoorde dit seizoen al 48 keer in de Eredivisie, maar misschien nog wel indrukwekkender is het aantal tegengoals: twee. Alleen FC Twente en FC Utrecht wisten in de competitie te scoren tegen de Amsterdammers. Ten Hag is onder de indruk van dat feit. “Wij spelen superaanvallend, eigenlijk altijd in het laatste gedeelte van het veld. Dan is het heel knap dat je weinig kansen weggeeft als je zo veel ruimtes weggeeft.”

“Het staat hartstikke goed. Dat komt doordat we met zijn elven aanvallen en met zijn elven verdedigen”, zo concludeert de trotse Ajax-trainer.

Wint Ajax de CL? Win 21 keer je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Blijft Ajax onder de tien tegengoals in de Eredivisie?

  • Ja
  • Nee
107+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie