Ronaldo maakt het verschil in Premier League-clash

Manchester United heeft donderdagavond drie punten bijgeschreven in de Premier League. Cristiano Ronaldo wist een hoofdrol op te eisen in de clash met Arsenal: 3-2.

Cristiano Ronaldo noteerde de eerste grote kans van de avond, maar het was Arsenal dat de score opende op Old Trafford. Dat gebeurde op een zeldzame manier. Emile Smith Rowe schoot raak nadat doelman David de Gea was gevloerd door zijn Braziliaanse teamgenoot Fred. Op advies van de VAR keurde scheidsrechter Martin Atkinson het doelpunt uiteindelijk goed: 0-1.

United wist te voorkomen dat het met een achterstand aan de tweede helft begon. Fred herstelde zijn fout vlak voor het verstrijken van de eerste 45 minuten. De Braziliaan bediende Bruno Fernandes, die de bal overtuigend achter doelman Aaron Ramsdale werkte en dus eindelijk weer eens doel wist te treffen voor The Red Devils: 1-1.

Mijlpaal voor Ronaldo

Zowel United als Arsenal kreeg de mogelijkheid om op een 2-1 voorsprong te komen. Gabriel Magalhães stuitte op De Gea, waar Ramsdale aan de andere kant Ronaldo van scoren af wist te houden. Toch kreeg de Portugese steraanvaller waar hij naar zocht. In de 52ste minuut werkte Ronaldo een voorzet van Marcus Rashford tegen de touwen en dat betekende de 800ste goal in zijn profcarrière.

Arsenal toonde veerkracht door via Martin Ödegaard (ex-sc Heerenveen en Vitesse) op gelijke hoogte te komen. De Noorse middenvelder schoot de bal overtuigend achter De Gea. Een hoofdrol leverde dat echter niet op voor Ödegaard, die twintig minuten voor tijd Fred vloerde binnen het strafschopgebied. Opnieuw Ronaldo werkte dankbaar af vanaf elf meter en bepaalde daarmee de eindstand op 3-2. Donny van de Beek viel vlak voor tijd in.

Tottenham maakt geen fout

In de Premier League kwam ook Tottenham Hotspur deze avond in actie. De formatie van Antonio Conte wist met 2-0 te winnen van Brentford. Sergi Canós opende de score middels een eigen doelpunt door een voorzet van Heung-Min Son in eigen doel te werken, waar diezelfde Zuid-Koreaan zelf voor het tweede doelpunt zorgde. Ajax-doelwit Steven Bergwijn viel vlak voor tijd in.

Tottenham komt met 22 punten op plek zes terecht, op één punt van Arsenal. Manchester United staat ondanks de zege zevende met 21 punten.

Wedden op Premier League-duels? Maak een bet365-account aan en win!