KNVB neemt definitief besluit over amateurvoetbal

Foto: KNVB neemt definitief besluit over amateurvoetbal

Het blijft voorlopig verboden voor amateurs om na 17:00 uur te sporten. Voor veel kinderen en volwassenen is een eerder tijdstip doordeweeks onhaalbaar en dus heeft dat consequenties voor het verloop van dit seizoen.

Op de eigen website schrijft de KNVB donderdagavond: “Voor komend weekend heeft de KNVB al een besluit genomen maar voor de wedstrijden op 11, 12, 18 en 19 december speelden er nog twee factoren. Inmiddels zijn die duidelijk en is over de overige twee speelrondes tot aan de winterstop een beslissing genomen.”

‘Den Haag’ heeft donderdag laten weten dat de sluitingstijd op 17:00 uur blijft. Om die reden zal men een specifieke aanpak hanteren, waarbij er onderscheid zal worden gemaakt tussen de A-categorie (prestatief) en de B-categorie (recreatief). Bij het eerste is de intensiteit bij wedstrijden hoog en dient de training als tactische maar ook fysieke voorbereiding. Niet trainen bij deze groep zou voor een langere periode zeer onlogisch en onverantwoord zijn.”

Winterstop

De KNVB heeft besloten om vanaf maandag 6 december de competities tot aan de winterstop stil te leggen. “Mochten teams toch tussen 05.00 en 17.00 uur kunnen trainen en het hierdoor verantwoord vinden om op vrijwillige basis wedstrijden te spelen, dan kan dit in onderling overleg worden geregeld. In de B-categorie blijft het programma voor 11, 12, 18 en 19 december staan, zodat circa 85% van de amateurvoetballers in elk geval eenmaal per week kan sporten”, zo laat de voetbalbond.

Half januari hoopt de KNVB alle competities te hervatten. “Maar uiteraard is dat afhankelijk van de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland en de maatregelen van het kabinet”, zo benadrukt de voetbalbond.

Wedden op voetbalduels? Maak een bet365-account aan en win!

Verstandige keuze?

  • Ja
  • Nee
59+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie