Excuses aan Brobbey van Leipzig-coach: “Dat was niet ideaal”

Foto: Excuses aan Brobbey van Leipzig-coach: “Dat was niet ideaal”

De wissel van Brian Brobbey nog voor rust tegen Bayer Leverkusen was een zeer pijnlijke. Zijn trainer bij RB Leipzig Jesse Marsch snapt dit en heeft inmiddels zijn excuses aangeboden. De Amerikaan erkent dat het veelbesproken moment niet geheel volgens plan verliep.

De jonge Amsterdammer had het niet makkelijk tijdens zijn basisdebuut in de Bundesliga. De met corona besmette Marsch keek het duel noodgedwongen thuis vanaf de bank. Via de telefoon vroeg hij assistent Achim Beierlorzer om Brobbey te wisselen. Dat gebeurde in de 43e minuut, net voor rust.

Timing

“Ik heb met Brian gesproken en mijn excuses aan hem aangeboden. De timing van zijn wissel was niet ideaal”, reageerde de oefenmeester donderdag op zijn persconferentie. “Het was lastig vanuit huis, ik had te maken met een kleine vertraging. De bedoeling was om al eerder te wisselen, maar het duurde even voordat Dominik (Szoboszlai, red.) klaar was met opwarmen.” 

“Brian was niet de enige die niet goed was tegen Leverkusen”, stelt Marsch, die het treffen vrijdagavond tegen Union Berlin ook nog moet missen. Beierlorzer zit inmiddels in quarantaine, waardoor derde man Marco Kurth de honneurs waarnam op de training. “Als Achim morgen negatief test, zou hij nog langs de lijn kunnen staan, maar ik heb ook alle vertrouwen in Marco.”

Een goal van Brobbey in Berlijn? Pak €287 bij een inzet van €100!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Logisch dat hij Brobbey nóg eerder wilde wisselen?

  • Ja
  • Nee
49+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie