Loopt opvolger Ten Hag al in Eredivisie rond?

Foto: Loopt opvolger Ten Hag al in Eredivisie rond?

Vanavond speelt Ajax tegen Willem II, in de Eredivisie. Het wordt een weerzien met oude bekende Fred Grim, die tegenwoordig coach is in Tilburg.

Grim kwam als doelman 125 keer uit voor Ajax en ziet kansen met zijn ploeg tegen de koploper. “De ruimtes zullen groot zijn, omdat Ajax ons vast wil zetten op onze helft. Dan moet je spelers voorin hebben die die afstanden in hoge snelheid makkelijk kunnen overbruggen”, blikt Grim vooruit met Ajax Showtime.

Vurnon Anita, eveneens oud-Ajacied, is lyrisch over Grim. “Ja, wie weet wordt hij in de toekomst wel trainer van Ajax. Je ziet dat hij een Ajax-man is. Hij wil voetballen en hij oefent veel op positiespel. Er zijn veel dingen die ik bij Ajax in de jeugd heb meegemaakt en die oefenstof past hij ook toe. Ik denk dat hij echt een Ajax-trainer is. De teams die hij coacht zijn altijd voetballende ploegen. Ploegen die niet bang zijn om te voetballen.”

Grim potentiële Ajax-trainer?

Ché Nunnely sluit zich bij Grim aan. “Hij wil sowieso graag aanvallend voetbal spelen. Hij probeert ons de filosofie van het aanvallen mee te geven. Daarin zie ik soms wel vergelijkingen met hoe ze bij Ajax willen spelen.” Ziet de aanvaller in hem ook een potentiële Ajax-trainer? “Ik weet niet wat de toekomst brengt. Hij heeft vorig jaar ook bij RKC laten zien dat hij een trainer is die van voetbal houdt en vooral aanvallend voetbal wil laten zien. in dat opzicht denk ik dat hij wel bij Ajax zou kunnen passen.”

Marcel Tempelman, Willem II-watcher van Voetbal International, zegt daar over: “Ik heb Grim eigenlijk leren kennen als assistent van Advocaat bij Sparta (in 2017, red.). Grim is een Ajax-trainer. Hij is Ajax-geschoold. Dat zie en merk je aan alles. Hij heeft natuurlijk jarenlang rondgelopen bij Ajax, als speler en als jeugdtrainer, en hij heeft altijd wel goed opgelet. Hij gaat altijd uit van balbezit, pressie en zelf initiatief willen nemen met zijn ploegen.”

Verliest Ajax punten tegen Willem II? Pak tot wel 19 keer je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Zie jij in Grim een toekomstige hoofdtrainer van Ajax?

  • Ja
  • Nee
110+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie