Van Galen kritisch: “Hij was de meest luie spits die ik ooit heb gezien”

Foto: Van Galen kritisch: “Hij was de meest luie spits die ik ooit heb gezien”

AZ is bezig aan een moeizaam seizoen in de eredivisie. De Alkmaarders staan op de twaalfde plaats in de competitie en komen moeilijk tot scoren, waardoor de kritiek op Vangelis Pavlidis hevig is.

De Griek weet zich nog altijd niet te overtuigen bij zijn nieuwe club. Barry van Galen vindt het daarom een onbegrijpelijke versterking, zo vertelt hij aan De Telegraaf. “Een echte AZ-spits moet een bepaald stukje bereidwilligheid hebben, oorlog willen maken. Denk aan Vincent Janssen, Wout Weghorst, Aron Johannsson, Ali El Khattabi en niet te vergeten Kees Kist. Die Kees ging tekeer, niet normaal. Daar gingen anderen in mee.”

Van Galen is dan ook kritisch op zijn oude club. “Ik heb het gevoel dat AZ steeds vaker spelers op basis van statistieken haalt en dat de kennis en mening van scouts er minder vaak toe doet. Hoe hebben ze anders Fred Friday en Bjørn Johnsen kunnen aantrekken? Friday was de meest luie spits die ik ooit heb gezien. Cyriel Dessers stond wel op mijn lijst destijds, maar die werd niet gehaald. Dat gold ook voor Arnaut Danjuma.”

Europees succes

In de Conference League maken de Alkmaarders een beduidend betere indruk. Van de eerste vijf poulewedstrijden won de ploeg van Pascal Jansen driemaal, terwijl het twee keer met een gelijkspel van het veld stapte. Daarmee is AZ verzekerd van groepswinst en plaatsing voor de volgende ronde van het Europese toernooi.

Maakt Pavlidis de openingstreffer tegen Fortuna Sittard? Grijp 4.50 keer je inzet!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Heeft Van Galen gelijk over Pavlidis?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
35+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie