Liverpool vernedert Everton in derby, Ziyech maakt winnende voor Chelsea

Liverpool heeft Everton getrakteerd op een ruime nederlaag in de Merseyside-derby. The Reds drukten de stadsgenoot en hun manager Rafa Benítez zo nog wat verder de problemen in. De ploeg van Jürgen Klopp wist echter niet in te lopen op Chelsea en Manchester City. Hakim Ziyech vertolkte een hoofdrol bij The Blues.

Everton – Liverpool

De bezoekers begonnen als grote favoriet aan de midweekse derby. Ondanks een slippertje tussendoor bij West Ham United draait de ploeg al weken uitstekend, terwijl het crisis is bij Everton. Benítez staat al tijden onder druk en dit kan wel eens de druppel zijn voor Marcel Brands en de rest van het clubbestuur. Liverpool had al snel de voorsprong te pakken door een knap geplaatst schot van aanvoerder Jordan Henderson met links.

Binnen twintig minuten was de marge van verdubbeld door Mohamed Salah. Waar de eerste supporters van The Toffees Goodison Park al verlieten, misten ze zo de aansluitingstreffer van Demarai Gray. Men begon te geloven in een resultaat, maar een uitbraak van de bezoekers drukte dat de kop in. Salah toonde zich weer uiterst trefzeker: 1-3. Het slotakkoord was voor Diogo Jota.

Watford – Chelsea

Al snel een zorgwekkend moment op Vicarage Road, waarbij iemand op de tribune medische assistentie nodig had. Arbiter David Coote legde het duel stil, zodat de staf van beide clubs konden helpen. Na de pauze werd er weer gevoetbald en zette Mason Mount de bezoekers op voorsprong. The Hornets, die hun laatste thuiswedstrijd nog ruim wonnen van Manchester United, rechtten nog voor rust de rug. Emmanuel Dennis tekende de gelijkmaker aan. Hakim Ziyech werd na een uur ingebracht en zou zijn ploeg uit de brand helpen. Na een goede aanval zette Mount voor, waarna Ziyech met een bal hoog in het doel voor de winnende treffer zorgde.

Aston Villa – Manchester City

Zaak voor City om in het spoor van de concurrentie te blijven. In Birmingham kon het de Portugese enclave in de ploeg bedankt. Rúben Dias en Bernardo Silva tekenden in het eerste bedrijf voor de treffers. Vlak na rust bracht Ollie Watkins de spanning terug, maar de zege voor de ploeg van Pep Guardiola kwam niet meer in gevaar. Anwar El Ghazi bleef negentig minuten op de bank zitten en lijkt maar weinig in de plannen van manager Steven Gerrard voor te komen. Bij de bezoekers speelde Nathan Aké de hele wedstrijd.