Steijn staat open voor ‘trainerskerkhof van de KKD’

Foto: Steijn staat open voor ‘trainerskerkhof van de KKD’

Maurice Steijn sluit een job bij Almere City, dat vorige week Gertjan Verbeek de laan uitstuurde wegens tegenvallende resultaten, zeker niet uit. Dat vertelt de momenteel clubloze coach aan Voetbal International.

“Als ze bellen, dan neem ik op. Ik kijk niet naar status of dat soort dingen, wel naar hoe de voorwaarden zijn, wat de ambities zijn en of ik als trainer in mijn kracht kan komen er met z’n allen een succes van te maken. Of het dan Eredivisie is of Keuken Kampioen Divisie, vind ik totaal niet belangrijk”, vertelt Steijn.

Al is Almere niet gelijk een garantie op een langdurige baan, want sinds 2011 stond er al een hele waslijst aan trainers aan het roer op ‘het trainerskerkhof van de Keuken Kampioen Divisie’. Na Dick de Boer werden sindsdien Edwin van Ankeren (interim), Fred Grim, Maarten Stekelenburg, Marco Heering (interim), Jack de Gier, Michele Santoni, Ole Tobiasen (interim), Robert Molenaar, Jeroen Rijsdijk (interim) en Gertjan Verbeek aangesteld.

Pijnlijk vertrek bij NAC

Steijn is zelf werkloos na zijn pijnlijke vertrek bij NAC. In juni werd hij ontslagen, het werd ‘een zaak met alleen maar verliezers’, blikt Steijn zelf terug. “Met Ton Lokhoff had ik vooraf geen moeite. Ik bewonderde hem als speler en dacht dat hij misschien wel een type-Stan Valckx kon worden, met wie ik fantastisch heb samengewerkt bij VVV-Venlo. Maar Ton en ik botsten vanaf de eerste minuut op alle vlakken.”

Zo wilde Lokhoff bijvoorbeeld geen nieuwe spits naar het Rat Verlegh Stadion halen. “Ik was al ver met de komst van Ralf Seuntjes, maar er lag nog geen getekend contract. Lokhoff heeft er toen alles aan gedaan om die transfer tegen te werken. Ik ben blij voor Ralf en NAC dat ik me aan mijn afspraak heb gehouden. Lokhoff en ik dachten gewoon verschillend over spelers en ook qua karakter was er geen klik.”

Het werd Steijn al snel duidelijk dat Lokhoff hem eigenlijk niet voor de groep wilde hebben bij de club. “Vanaf zijn eerste dag bij NAC zong de naam Graham Arnold rond, die hij op mijn positie wilde neerzetten. We hebben na het seizoen in Spanje nog geprobeerd tot elkaar te komen, maar de relatie was onherstelbaar beschadigd. En nu zijn we allebei niet meer bij NAC. Deze kwestie heeft alleen maar verliezers opgeleverd.”

Maak een account aan bij bet365 en gok op Keuken Kampioen Divisiewedstrijden!

Steijn is de juiste man voor Almere

  • Eens
  • Oneens
33+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:48
23+
“Dest kan balans in kleedkamer verstoren”
12:28
104+
Tom Egbers keert terug bij de NOS
12:17
27+
‘Kökcü neemt bij Benfica belangrijk besluit’
12:00
22+
Van ‘t Schip begint bij Ajax aan eindexamen
11:57
30+
Leicester-coach ontslagen wegens relatie met speelster: ‘Dit is niet gezond’
11:52
85+
NEC-supporters furieus na Vitesse-besluit: “Zware competitievervalsing”
11:37
15+
‘Rolmodel’ Henderson oogst lof: “Heb heel goede band met hem”
11:28
14+
5 Nederlanders bereiken halve finale Champions League
11:22
212+
Heeft Ajax nieuwe Frenkie de Jong?
11:07
36+
Oud-Vitessenaar uit zorgen: “Hoort niet zo laag te spelen”
10:50
44+
EK-bierwaarschuwing: “1 april-grap?”
10:35
732+
‘Alfred Schreuder blokkeert Ajax-overgang’
10:20
197+
‘Ajax-zomertransfer: 27 miljoen’
10:17
85+
Smakelijke FC Utrecht-onthulling over Ten Hag: “Iedereen werd gek van hem”
10:00
133+
Oud-Feyenoorders investeren in Mexico in carrière en portemonnee
09:56
49+
NEC-aanhang hoort Vitesse-tegenvaller
09:48
718+
‘Berghuis-transfer voor fooi’
09:41
30+
Jong PSV-trainer kondigt vertrek aan: “Tijd voor een volgende stap”
09:25
5744+
‘Van der Gijp op non-actief bij Vandaag Inside’
09:11
230+
Valentijn Driessen velt oordeel over Brenet-besluit FC Twente
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie