‘Diep van binnen speel ik het liefst voor Oranje’

Foto: ‘Diep van binnen speel ik het liefst voor Oranje’

Zijn naam is nog niet heel vaak met het Nederlands elftal in verband gebracht, en dat is eigenlijk best gek. Pascal Struijk houdt zich immers al op 22-jarige leeftijd uitstekend staande in de Premier League, namens middenmoter Leeds United.

Struijk is geboren in de deelgemeente Deurne, in België, maar groeide op in het Nederlandse Voorburg. Naar verluidt heeft Roberto Martínez (bondscoach van België, waar de huidige verdedigers allemaal aardig op leeftijd geraken) hem al in het vizier. “Om sportieve redenen wil ik België niet uitsluiten. Maar ja, diep van binnen, als ik terugdenk aan mijn dromen als kleine jongen: het liefst speel ik voor Nederland”, erkent Struijk zelf in gesprek met Voetbal International.

Struijk kwam al uit voor Oranje Onder 17, maar daarna bleef het lang stil. Tot afgelopen zomer, toen Erwin van de Looi (Jong Oranje) hem polste voor het jeugd-EK. “Ik zei tegen Van de Looi dat ik wilde wachten.” België had immers ook al van zich laten horen. “Martínez was er vroeg bij. Uit zijn verhaal sprak veel vertrouwen. Ineens moest ik een keuze maken waarover ik niet eerder had nagedacht.”

Radiostilte vanuit Zeist

Door corona hoefde Struijk sindsdien niet meer na te denken over interlands, maar wel vindt hij het vreemd dat de KNVB nooit meer van zich heeft laten horen sinds die ene invitatie van Van de Looi. “Best vreemd, toch?. Ik ga nergens van uit, denk niet dat ik zomaar word opgeroepen ofzo, er zijn veel goede centrale verdedigers. Maar als de KNVB mij bijvoorbeeld laat weten dat ze me in ieder geval een beetje in de gaten houden; dat zou wel heel fijn zijn.”

Eindigt Struijk met Leeds in de bovenste helft van de PL? Pak 4.5x je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Pascal Struijk (@pascalstruijk)

Struijk moet een kans krijgen in Oranje

  • Eens
  • Oneens
46+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie