Juventus boekt cruciale zege, zorgen Newcastle groeien

Juventus heeft dinsdagavond geen nieuwe misstap gemaakt in de Italiaanse Serie A. De grootmacht uit Turijn boekte een degelijke overwinning bij Salernitana: 0-2.

Matthijs de Ligt vormde deze avond een duo met Giorgio Chiellini. Zij zagen Juventus al na twintig minuten de leiding nemen in het Stadio Arechi, waar Paulo Dybala na een één-tweetje fraai raak schoot. In de tweede helft besliste Álvaro Morata het duel door een voorzet van Federico Bernardeschi door de benen van Vid Belec te tikken. Dybala liet in extremis nog een penalty onbenut.

Voor Juventus was deze driepunter noodzakelijk. De werkgever van De Ligt is bezig aan een dramatisch seizoen en dreigt daardoor naast een Champions League-ticket te grijpen. Op dit moment bedraagt de achterstand zeven punten op de nummer vier Atalanta Bergamo, dat in het weekend nog met 0-1 wist te winnen in Turijn.

Atalanta won eerder op de avond met ruime cijfers van Venezia: 4-0. Teun Koopmeiners wist één van de vier doelpunten voor zijn rekening te nemen, waar Mario Pasalic een hattrick maakte.

Premier League: problemen Newcastle groeien

Newcastle United dreigt ondanks de ambitieuze plannen uit de Premier League te degraderen. De misschien wel cruciale wedstrijd tegen Norwich City eindigde dinsdagavond in een 1-1 gelijkspel, waardoor The Magpies de zware decembermaand beginnen zonder competitiezege op zak.

Newcastle speelde tegen het Norwich van doelman Tim Krul voor de zevende keer dit seizoen gelijk. Een benutte penalty van Callum Wilson leek de eerste zege van het seizoen tot stand te brengen, maar elf minuten voor tijd schoot Teemu Pukki fraai de gelijkmaker binnen. Overigens had het nóg erger kunnen aflopen voor Newcastle wetende dat Ciaran Clark al binnen tien minuten de rode kaart kreeg.

Wedden op voetbalduels? Maak een bet365-account aan en win!