TRANSFERUURTJE: Transfers Haller, Dessers en Memphis

Foto: TRANSFERUURTJE: Transfers Haller, Dessers en Memphis

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Cyriel Dessers scoorde gisteren tegen FC Twente (0-0) eens een keertje níét, maar dat de Belg van grote waarde is voor Feyenoord, is een understatement. Echter resteert nu de vraag: voor hoelang nog? Volgens het Belgische Voetbal24 overweegt RC Genk namelijk om Dessers in januari terug naar de club te halen. “Nu de verhuurde aanvaller – weliswaar als supersub – furore maakt bij Feyenoord door veelvuldig te scoren, gaan er in de Cegeka Arena naar verluidt stemmen op dat het een fout was om hem weg te sturen. Gefluisterd wordt dat een optie zou kunnen zijn om de spits komende winterstop al terug te halen als dat kan geregeld worden met Feyenoord. Zeker als Van den Brom zou ontslagen worden, zou een comeback niet ondenkbaar zijn.”

Ook bij Liverpool FC is men onder de indruk geraakt van Sebastién Haller van Ajax, want de Reds willen Haller een nieuwe kans in de Premier League gaan geven. Dat weet Fichajes te melden. Trainer Jürgen Klopp wil in het nieuwe kalenderjaar een extra spits verwelkomen. De Duitser is fan van een roulatiesysteem, maar moet het nu telkens met flankspeler Diogo Jota in de punt doen. Daar komt bovenop dat Sadio Mané én Mohamed Salah in januari de Afrika Cup gaan spelen. Haller zou uitkomst kunnen bieden als extra versterking.

Feyenoord maakt tot dusver een uitstekend seizoen mee, en dat is ook bij andere clubs opgevallen. Meerdere spelers zijn erg gewild, één van hen is – al jarenlang eigenlijk – Orkün Kökçü. Volgens Voetbal International-hoofdredacteur Freek Jansen zaten scouts van Leeds United, AS Roma en Sevilla afgelopen zondagmiddag op de verder angstvallig lege tribune van de Grolsch Veste voor Kökçü. Dat zegt de journalist in NOS Studio Voetbal.

Buitenland:

De toekomst van Memphis Depay ligt mogelijk buiten FC BarcelonaEl Nacional linkt de Oranje-international aan een verrassende transfer naar AS Roma. Memphis verruilde Olympique Lyon afgelopen zomer transfervrij voor FC Barcelona. Met acht doelpunten en twee assists in negentien officiële wedstrijden is hij invloedrijk gebleken, maar toch is niet iedereen enthousiast over de Nederlander. Zijn rendement is aan discussie onderhevig en bovendien zou trainer Xavi Hernández de voorhoede graag willen versterken met nieuwe gezichten.

En tot slot: De algemene verwachting is toch wel dat Erling Haaland in de zomer van 2022 een transfer gaat maken. Er staat immers een clausule in zijn contract bij Borussia Dortmund, waardoor hij het Signal Iduna Park voor 75 miljoen euro kan verlaten… Dat lijkt misschien een zacht prijsje voor een geïnteresseerde grootmacht als Manchester City, Chelsea, Real Madrid of FC Barcelona, eigenlijk kost de Noorse (voormalige, inmiddels heeft hij in Pedri een opvolger gekregen) Golden Boy veel meer. Het dagblad Sport rept vandaag namelijk van een totaalbedrag van liefst 135 miljoen euro.

Wordt Haaland dit seizoen Bundesliga-topscorer? Verdien 10 keer je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Dessers zou ook voor Ajax een goede supersub zijn

  • Eens
  • Oneens
435+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

21:16
0+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
70+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
24+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
39+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
229+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
104+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
110+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
378+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
40+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
82+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
26+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
88+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
17:29
85+
‘Ajax-flop maakt prachtige stap in eigen land’
17:08
44+
Kökcü sluit weer aan bij Benfica na verzoenend gesprek met Schmidt
16:47
181+
Van ‘t Schip schuldig aan blessure Brobbey? “Je weet dat het fout kan gaan”
16:26
36+
Geschorste Tonali krijgt te maken met nieuwe aanklacht
16:05
130+
Messi weet wanneer hij gaat stoppen: “Dan zal ik dat zeker doen”
15:40
9648+
‘Publiekslieveling spotgoedkoop naar Ajax’
15:12
1540+
‘Berghuis heeft bestemming al gekozen’
14:14
1580+
‘Ajax is bang voor beslissing Alex Kroes’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie