‘Gigantische transferblunder bij PSV’

Foto: ‘Gigantische transferblunder bij PSV’

PSV verspeelde afgelopen zondag twee punten tegen sc Heerenveen (1-1), ook al speelden de Eindhovenaren met name het eerste halfuur bijzonder aardig. Een fout van Joël Drommel werd de Brabanders fataal. En dat was niet voor het eerst dit seizoen.

Zo ging Drommel ook tegen Willem II al eens gruwelijk in de fout. Pijnlijk is dat enkele uren vóór het duel in Friesland nog Lars Unnerstall uitblonk namens FC Twente tegen Feyenoord (0-0). Er klinken steeds meer geluiden over een blunder van PSV, dat Unnerstall gratis naar Enschede liet vertrekken en daar Drommel voor 3.5 miljoen euro voor terughaalde.

Rapporteur Edo Ophof nam Unnerstall deze week al op in zijn Elftal van de Week, in De Telegraaf: “Unnerstall sleepte er echt een punt uit voor FC Twente tegen Feyenoord. Hij had drie reddingen op Cyriel Dessers, pakte nog een schot van Fredrik Aursnes en groeide echt in de wedstrijd, naarmate Feyenoord aandrong. Hij had een cruciale rol in de eindfase en stond er toen hij er moest staan.”

‘Unnerstall een gouden zet, Drommel een gemaakte keeper’

Voetbal International benoemt Unnerstall verder tot ‘de gouden zet van FC Twente’ en gisteravond in Veronica Inside opperde René van der Gijp nog: “Zou er bij PSV niemand in de kleedkamer zijn die zegt: hadden we niet beter die Lars Unnerstall kunnen houden?” Johan Derksen sloot zich daar bij aan: “Drommel is een aardige keeper voor FC Twente, Heracles Almelo of sc Heerenveen”, ging De Snor verder. “Hij is gewoon geen topper. En dan wordt-ie ook nog een geselecteerd voor het Nederlands elftal. Het is een gemaakte keeper. Moet je eens kijken hoeveel keer in een seizoen hij een tegengoal om de oren krijgt door een persoonlijke fout.”

Unnerstall koos afgelopen zomer zelf voor een vertrek bij PSV. De Duitser mocht ook verlengen, maar wilde dat niet omdat hij zijn basisplaats aan Yvon Mvogo was kwijtgeraakt. Overigens zit diezelfde Mvogo nu juist zelf op de bank. De vraag is echter voor hoelang nog, nu de druk op Drommel steeds verder toeneemt in het Philips Stadion.

Houdt Drommel de nul tegen FC Utrecht? Verdien 2.20 keer je inleg!

Een greep uit de reacties:

Unnerstall is beter dan Drommel

  • Eens
  • Oneens
261+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie