De Graafschap-fans bewijzen laatste eer aan Simon Kistemaker (?)

Foto: De Graafschap-fans bewijzen laatste eer aan Simon Kistemaker (?)

Een grote groep De Graafschap-fans heeft maandagmiddag de laatste eer bewezen aan Simon Kistemaker. Tijdens de uitvaart van de oud-trainer vormden zij een erehaag.

De auto met ‘De Kist’ daarin reed door de erehaag van supporters die met fakkels en vlaggen hun gebaar kracht bijzetten. Daarnaast lieten de supporters van zich horen door het welbekende ‘SI-MON-KI-STE-MAKER’ luidkeels in te zetten. Na afloop overhandigden de supporters verschillende canvassen met foto’s van de sfeeractie van afgelopen vrijdag aan de familie. Kistenmaker overleed vorige week dinsdag op 81-jarige leeftijd. 

Hans Kraay Jr. en Erik ten Hag, vrienden van Kistemaker, stopten na de ceremonie bij de supporters om hen te bedanken. “Dit is uniek.”, aldus Kraay Jr. “Simon is al 30 jaar weg bij de club en jullie zijn allemaal hier. Jullie zijn de beste supporters van Nederland. Simon houdt van jullie.”

Ongeslagen kampioen

In 1991 werd De Graafschap onder Kistemaker ongeslagen kampioen van de eerste divisie, met onder meer Kraay Jr. en Ten Hag in het team. De trainer had de leiding tussen 1989 en 1993 in Doetinchem. Verder was hij onder meer de eindverantwoordelijke bij FC Volendam, SC Cambuur, Telstar en FC Utrecht.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie