‘Groot drama voor Dest bij Barcelona’

Foto: ‘Groot drama voor Dest bij Barcelona’

FC Barcelona zou niet onwelwillend tegenover een vertrek van Sergiño Dest staan. De Amerikaanse rechtervleugelverdediger kan de Catalanen op korte termijn een mooie transfersom opleveren.

Mundo Deportivo schrijft dat er intern twijfels zouden zijn over Dest. De 21-jarige international zou in de ogen van Xavi en de rest van de technische leiding vooral in defensief opzicht tekortkomen. Men is er niet helemaal van overtuigd dat hij zal slagen in Camp Nou.

Doordat Barça elke euro op korte termijn goed kan gebruiken zou een verkoop van Dest niet onrealistisch zijn. De afkoopsom in zijn contract bedraagt 400 miljoen euro al zal deze niet zo snel gelicht gaan worden, momenteel is hij rond de dertig miljoen waard. Zijn verbintenis bij Barça loopt nog door tot medio 2025.

Trainerswissel

De trainerswissel bij de Spaanse grootmacht lijkt voor Dest niet al te goed zijn uitgepakt. Onder Xavi kwam hij vooralsnog tot slechts vier minuten, al heeft dit ook met een blessure te maken. Ronald Koeman hanteerde geregeld het 3-5-2 systeem, waarin Dest als wingback naar hartenlust kon aanvallen. Xavi is een groot voorstander van 4-3-3, maar vindt zijn pupil als rechtsback defensief dus te kwetsbaar. Ruim een jaar geleden nam Barcelona Dest voor 21 miljoen over van Ajax. In het verleden toonde vooral Bayern München interesse in de in Almere geboren verdediger.

Een treffer van Dest tegen Betis levert je de odd van 6.5 op. Zet in bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Kan hij beter ergens anders naar toe gaan?

  • Ja, is het beste
  • Nee, gewoon bij Barça blijven
793+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie