13 gevallen van omikronvariant vastgesteld bij Belenenses

Foto: 13 gevallen van omikronvariant vastgesteld bij Belenenses

Afgelopen weekend speelde SL Benfica tegen negen spelers van Belenenses. De kleine Portugese club had simpelweg niet meer spelers tot de beschikking door een coronauitbraak. Na rust waren er zelfs nog maar zeven spelers over, de reservedoelman stond op rechtsback.

Uiteindelijk fakete één van de overgebleven spelers een blessure, waardoor de wedstrijd gestaakt moest worden bij een 7-0 tussenstand. Zowel Benfica als Beleneneses verklaarde na afloop dat ze niet wilden spelen, maar simpelweg gedwongen werden. Nu is bekend dat maar liefst dertien spelers (!) van Belenenses besmet zijn met de extreem besmettelijke Zuid-Afrikaanse imkronvariant van het coronavirus.

Het virus is vermoedelijk mee naar Portugal genomen door de Zuid-Afrikaanse verdediger Cafu Phete, die op pad was geweest met de nationale selectie tijdens de interlandperiode. “We zijn met z’n allen thuis in isolatie gegaan”, reageert een woordvoerder van Belenenses. “Het gaat om 44 personen.”

“2 of 3 spelers en 2 of 3 stafleden vertonen symptomen, maar hun toestand is niet te ernstig. De rest is asymptomatisch. We wachten nu op nieuwe tests.” Bij Benfica hoeft niemand in quarantaine omdat het ‘geen hogerisicocontacten’ betrof bij de wedstrijd.

‘Een schande’

De preses van Belenenses zei na de wedstrijd al bij Zero Zero: “We kregen te horen dat we strafpunten zouden kunnen krijgen als we niet zouden komen opdagen, omdat we acht fitte spelers hadden. Het is een schande, er is geen regel die rechtvaardigt wat hier is gebeurd.” Er is al een onderzoek gevraagd naar de vraag of de wedstrijd volgens de reglementen niet uitgesteld had moeten worden.

Benfica kampioen? 2.5x je inleg bij bet365!

De wedstrijd had uitgesteld moeten worden

  • Eens
  • Oneens
45+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie