‘Huilende Neymar wekenlang uitgeschakeld’

Foto: ‘Huilende Neymar wekenlang uitgeschakeld’

Voor wie de beelden van de blessure van Neymar gezien heeft is het geen verrassing: Paris Saint-Germain zal het eventjes zonder zijn Braziliaanse superster moeten stellen. Naar verluidt volgt zijn rentree op het voetbalveld pas in 2022.

In de Ligue 1-wedstrijd tussen Saint-Étienne en Paris Saint-Germain (1-3) klapte de enkel van Neymar lelijk dubbel bij een sliding van Yvann Macon. De international en grote held van De Goddelijke Kanaries moest per brancard van het veld gedragen worden en zat achteraf huilend in de kleedkamer. Hij verliet het Stade Geoffroy-Guichard vervolgens op krukken. 

Half januari

Er werd gevreesd voor een zéér ernstige blessure en een lange revalidatietijd, maar volgens RMC Sport valt dat allemaal wel mee. Het medium bericht namelijk dat Neymar naar verwachting zo’n zes weken aan de kant zal staan. Half januari kan hij hoogstwaarschijnlijk zijn rentree maken in het shirt van PSG.

De Braziliaan mist de duels met OGC Nice, RC Lens, AS Monaco, FC Lorient (Ligue 1) en de laatste Champions League-groepswedstrijd tegen het Belgische Club Brugge. De wedstrijd tegen Olympique Lyon (de eerste na de winterstop) op 9 januari is mogelijk hét richtpunt.

Neymar liet gisteren al van zich horen op Instagram: “Laten we gaan herstellen. Helaas horen dit soort tegenslagen bij het leven van een atleet. Het is zoals het is. Ik laat mijn hoofd niet hangen en zorg dat ik sterker en beter terugkeer.”

Pak 7 keer je inleg als PSG de Champions League wint!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Minder lang dan je had verwacht?

  • Ja
  • Nee
70+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie