Dalmau doet oude liefde diep in blessuretijd pijn

Het Eredivisie-duel tussen FC Utrecht en Heracles Almelo is zondagmiddag in het voordeel van de thuisploeg geëindigd. In de lege Galgenwaard viel de goal pas diep in blessuretijd: 1-0.

FC Utrecht wil graag bovenin meedraaien en dus probeerde het de Heraclieden meteen onder druk te zetten. Simon Gustafson kreeg de kans om de ban te breken, maar de spits van de Domstedelingen vond Janis Blaswich op zijn weg. Aan de andere kant werd Delano Burgzorg namens de bezoekers gestuit door die andere doelman, Maarten Paes.

Vlak voor rust kreeg Utrecht dé kans om de leiding te nemen. Remco Balk werd in het strafschopgebied onderuit getikt door Marco Rente en dus werd de bal op de penaltystip gelegd. Specialist Simon Gustafson schaarde zich achter de bal, maar de Zweed kon zijn status niet waarmaken en zag Blaswich redden.

Utrecht faalt in afronding

Het spelbeeld bleef na rust hetzelfde. FC Utrecht domineerde en Heracles moest zich vooral beperken tot verdedigen, maar de bezoekers uit Almelo hielden stand. Dat had de ploeg van Frank Wormuth mede te danken aan de lat. In de tweede helft was Blaswich eindelijk eens geklopt, maar de uithaal van Balk eindigde op het aluminium.

Ook daarna bleef Utrecht kansen creëren. Bart Ramselaar en opnieuw Balk werden nogmaals gestuit door de Heracles-goalie, waar Douvikas net naast schoot. Heracles stelde daar één gevaarlijke mogelijkheid tegenover, ware het niet dat Burgzorg onreglementair werd gestuit door Paes. Laatstgenoemde incasseerde daarvoor geel.

Toch viel er deze middag nog een goal in Utrecht. Uitgerekend Adrián Dalmau deed zijn oude club in de 93ste minuut pijn, al deed hij dat via Heraclied Mats Knoester.

Scoreverloop: 1-0 (93′) Adrián Dalmau

Wedden op Eredivisie-duels? Maak een bet365-account aan en win!

Gaat FC Utrecht de top alsnog bedreigen?