‘Zware blessure voor Neymar’, Messi blinkt uit

Neymar is mogelijk langdurig uit de roulatie. De steraanvaller van Paris Saint-Germain liep in het duel met Saint-Étienne een ogenschijnlijk zware enkelblessure op.

Bij een duel met Yvann Macon ging het helemaal mis. Bij de sliding van de speler van Saint-Étienne klapte de enkel van de Braziliaan helemaal dubbel, waarna hij het uitschreeuwde van de pijn. Met de handen voor zijn ogen verliet Neymar per brancard. Onderzoek moet nog uitwijzen hoe ernstig de blessure is, maar het ziet er duidelijk niet goed uit.

Hoofdrol voor Messi

PSG won ondanks het uitvallen van Neymar ‘gewoon’ met 1-3. Sergio Ramos maakte zijn debuut voor de Franse topclub, maar hij kon niet voorkomen dat zijn ploeg na ruim twintig minuten op achterstand werd gezet. Denis Bouanga bezorgde Saint-Étienne de voorsprong.

PSG leek met een nederlaag de rust in te gaan, maar kort voor de theepauze veranderde alles. Timothée Kolodziejczak pakte een rode kaart en Marquinhos kwam daar vrijwel meteen overheen met de gelijkmaker. De Braziliaan maakte de 1-1 op aangeven van Lionel Messi.

Messi werd ook dé man van de wedstrijd. De Argentijn leverde de assist bij de 1-2 van Ángel Di Maria in de 79ste minuut en wist in extremis opnieuw Marquinhos aan de derde PSG-goal te helpen. Messi leverde zodoende een hattrick aan assists.

PSG is de fiere nummer één in de Ligue 1. Op dit moment bedraagt de voorsprong op achtervolger OGC Nice veertien punten.

Scoreverloop: 1-0 (23′) Denis Bouanga, 1-1 (45′) Marquinhos, 1-2 (79′) Ángel Di Maria, 1-3 (90′) Marquinhos

Wedden op PSG-duels? Maak een bet365-account aan en win!